Formsanté

Hep aynı çayı içmekten sıkılmadınız mı? İşte 10 farklı kış çayı tarifi

cay-saati-geldiyse

Her biri ayrı bir şifa yudumu, her biri ayrı lezzetli… Biraz ısınalım, birbirinden farklı kış çayı tarifleriyle çay saatimize yeni bir yorum katalım… Siz de hep aynı çayı içmekten sıkılmadınız mı?

Hazırlayan: Elif Gürsoy

İÇİNİZİ ISITACAK BİRBİRİNDEN FARKLI KIŞ ÇAYI TARİFLERİ

GÜÇLENSİN BAĞIŞIKLIK!

Malzemeler

Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içine su, karanfil, yenibahar tohumu, zencefil, çubuk tarçın, muskatı rendeleyerek ekleyin ve karıştırın. Karışımı kısık ateşte bir saat kaynatın. Süre bittiğinde ateşten alın ve bir gece serin bir yerde bekletin. Servis etmeden önce tatlanması için bal eklemeyi unutmayın. Dilerseniz limon dilimi de ekleyebilirsiniz.

CHAI LATTE SİPARİŞİNİZ HAZIR!

Malzemeler

Hazırlanışı
Bir kabın içine su, kakule, karanfil, muskat rendesi, tarçın, zencefili koyup ısıtın. Kaynama noktasına gelince altını kapatıp içine 3 adet poşet çay ekleyip biraz bekleyin. 10 dakika sonra çayı süzün. Diğer bir tarafta süt kaynayana kadar ısıtın. Köpürtmek için blendera alın. İçine bir tatlı kaşığı bal koyup sütü iyice köpürtün. Son olarak sütü bardağa alıp içine hazırlayıp süzdüğünüz çayı koyabilirsiniz.

ÖKSÜRÜĞE BİREBİR YUDUMLAR

Malzemeler

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri demliğe koyup ısıtmaya başlayın. 15-20 dakika boyunca iyice kaynamasını sağlayın. Daha sonra süzüp, ılıtın. Dilerseniz bal ve limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.

BİTKİLERİN GÜCÜ

Malzemeler

Hazırlanışı
Melisa, papatya, kakule, karanfil, zencefil ve tarçını demliğe alın. Üzerine kaynattığınız suyu ekleyip birkaç dakika demlenmeye bırakın. Süzgeçten geçirip fincanlara paylaştırın. Dilerseniz şeker veya bal ile tatlandırın.

KARIŞIK VE GÜÇLÜ!

Malzemeler

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatın ve birkaç dakika dinlendirin. Bal ile tatlandırarak sıcak servis yapın.

EGZOTİK NOTALAR

Malzemeler

Hazırlanışı
Meyve kurularını bir tencereye alın. Üzerine yıldız anason, vanilya çubuğu ve suyu ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp vanilya çubuğunun çekirdeklerini çıkarın ve çaya ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp birkaç dakika dinlendirin.

ADAÇAYINA AYVA YORUMU

Malzemeler

Hazırlanışı
Ayvayı iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan ve çekirdeklerini çıkarmadan iri parçalar halinde doğrayıp bir tencereye alın. Tarçın, kakule ve karanfili ekleyin. Üzerine suyu ilave edip kaynatın. Ayvaların kokusu çıkmaya başlayınca adaçayını ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Çayınızı süzün ve bal ile tatlandırarak servis yapın.

NAR BEREKETİ

Malzemeler

Hazırlanışı
3 su bardak suyla çayı demleyin. Ardından tüm malzemeleri ekleyip beş dakika daha demlendirin. Sıcak bir sürahiye alın. Servis bardaklarına ekstradan limon ve biberiye ekleyerek servis edebilirsiniz.

ELMASIZ KIŞ OLMAZ!

Malzemeler

Hazırlanışı
Elmaları iyice yıkayıp kabukları ve çekirdekleri ile beraber ince yarım ay şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine çubuk tarçın, kuru çilek, karanfil ve suyu ekleyip kaynatın.

GREYFURT MUCİZESİ

Malzemeler

Hazırlanışı
Greyfurtları ve portakalı ortadan ikiye kesip narenciye sıkacağı ile suyunu çıkarıp tencereye alın. İki yemek kaşığı bal, yenibahar, çubuk tarçın ve yarım su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Hazırladığınız çayı süzerek fincanlara paylaştırın. İsteğe göre greyfurt-portakal dilimleri ve çubuk tarçın ile süsleyin.

Exit mobile version