Formsanté

Sağlıklı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

Sağlıklı patlamış mısır tarifi nasıl yapılır?

Patlamış mısır ısıtılınca patlayan bir mısır türü. Ve nasıl yapıldığına bağlı olarak yararlı da olabilir zararlı da. Peki sağlıklı patlamış mısır nasıl yapılır? İşte patlamış mısır hakkında bilgiler ve sağlıklı patlamış mısır tarifi: (Dizi izlerken ne yesem? İşte sağlıklı atıştırmalıklar başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir)

Sağlık sitesi Healthline doğru yapılan patlamış mısırın oldukça sağlıklı olduğu görüşünü paylaşıyor ve patlamış mısırın besin değerlerini şöyle sıralıyor:

100 gramlık patlamış mısırın ( 5 ) besin içeriği

B1 Vitamini (Tiamin): RDI’nin %7’si.
B3 Vitamini (Niasin): RDI’nin %12’si.
B6 Vitamini (Piridoksin): RDI’nin %8’i.
Demir: RDI’nin %18’i.
Magnezyum: RDI’nin %36’sı.
Fosfor: RDI’nin %36’sı.
Potasyum: RDI’nin %9’u.
Çinko: RDI’nin %21’i.
Bakır: RDI’nin %13’ü.
Manganez: RDI’nin %56’sı.

Bu besin değerlerine ilaveten toplam 387 kalori, 13 gram protein, 78 gram karbonhidrat ve 5 gram yağ  içeriyor. Healtline, patlamış mısırın dünyanın en iyi lif kaynaklarından olduğunu belirterek “Önemli besin maddelerinde yüksek olan tam tahıllı bir besindir. Buna vitaminler, mineraller ve çok yüksek miktarda lif dahildir” yorumunu yapıyor.

SAĞLIKLI PATLAMIŞ MISIR NASIL YAPILIR?

Haberde şu yorumlar da var: “Patlamış mısırın lif oranı yüksektir, kalorisi nispeten düşüktür ve enerji yoğunluğu düşüktür. Bunların hepsi zayıflama dostu bir gıdanın özellikleridir. Bardak başına 31 kalori ile, patlamış mısır, birçok popüler atıştırmalık gıdadan çok daha az kalori içerir”

Tabi ki her zaman için ölçülü olmak önemlidir. Yani çok fazla tüketim, fazla yağlı mısır kilo aldırıcı olabilecektir. Peki sağlıklı patlamış mısır nasıl yapılır? Healthline önceden paketlenmiş mikrodalga çeşidi yerine aşağıdaki tarifi paylaşıyor:İşte sağlıklı patlamış mısır yapmak için basit bir tarif:

Malzemeler

Yapım aşamaları

Exit mobile version