Adana’dan hafif tatlar

eylul-2012-yemek-resim-1

Anadolu’nun her yanı doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine nefis tatlar sunuyor. Özellikle Adana mutfağı üzerine yoğunlaşan Nakkaş Restoran’ın şefleri, formsanté okurları için birbirinden lezzetli yemekler hazırladı. Ayran çorbasından patlıcanlı bulgur pilavına, çöp şişten gavurdağı salatasına bu besleyici ve hafif tatları denemek için haydi mutfağa!

AYRAN ÇORBASI
Malzemeler

● 1 su bardağı buğday
● 1 kg süzme yoğurt
● Tuz
● Nane
● 2 kaşık zeytinyağı
● Toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayarak buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün.
Yoğurdu suyla karıştırarak, ayrandan daha kıvamlı bir hale getirin. Dilediğiniz kadar tuz ilave edin, buğdayları içine atarak karıştırın. Mevsime göre kuru ya da taze nane ile tatlandırın. Zeytinyağını tavada hafifçe kızdırarak toz kırmızı biberi içine atın, bir kez çevirip hemen altını kapatın. Soğuduktan sonra ayran çorbasının üzerine bir kaşık yardımıyla az miktarda dökerek servise hazırlayın.

eylul-2012-yemek-resim-2GAVURDAĞI SALATASI
Malzemeler (4 kişilik)

● 3-4 adet domates
● 1 mor soğan
● 1-2 adet sivri biber
● Yarım demet yeşil nane ve maydanoz
● 1 su bardağı ceviz
● Tuz, sumak, nar ekşisi
● Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Domatesleri minik küpler şeklinde doğrayın, soğanı ince halkalar halinde kesin. Diğer malzemeyi de ince ince kıyın. Tuz ve sumak atarak karıştırın. En son üzerine dilediğiniz kadar zeytinyağı ve nar ekşisi dökerek servis edin.

KÖZLENMİŞ SOĞAN
Malzemeler

● 250 g arpacık soğan
● 1 tutam tuz ve pul biber
● 1 kaşık zeytinyağı
● 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Arpacık soğanları kabuklarıyla beraber bir tepsiye dizip, 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp kabuklarını soyun. Üzerine tuz, zeytinyağı, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz serperek karıştırın.

Devamı diğer sayfada

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here