Ana Sayfa Yemek Kanepe nasıl yapılır? Pratik ve hafif kanepe çeşit ve tarifleri

Kanepe nasıl yapılır? Pratik ve hafif kanepe çeşit ve tarifleri

Kızarmış bir dilim diyet ekmek ve evde bulunan birkaç malzeme ile harika kanepe ve çeşitleri yaratabilirsiniz. Peki, kanepe nasıl yapılır? Hafif ve besleyici kanepe çeşitleri nelerdir? İşte besleyici ve pratik 17 kanepe tarifi…

ISPANAK MANTAR VE YUMURTA *

Sadece 70 kalori içeren yumurta sıkıştırılmış bir besin deposu. İçinde yok yok! Ispanak ve
mantar da bu harika besini içerdikleri vitamin ve liflerle daha da zenginleştirecek. Ispanak ve mantarları isteğe göre tuz ve karabiber ekleyerek az zeytinyağı ile soteleyin. Yanmaz tavada yumurtayı pişirip tüm malzemeyi ekmeğinizin üzerine yerleştirin.

FINDIK KREMASI VE MUZ *

Hem çikolatalı fındık kreması hem de muz mutluluk hormonu serotonin düzeyini artırır, enerji verir. Bir kaşık çikolatalı fındık ezmesini kızarmış ekmeğe sürün, üzerine muz dilimleyin ve 2-3 ceviz içini elinizle tüm malzemenin üzerine ufalayın.

ÇİLEK VE KEÇİ PEYNİRİ *

Keçi peynirinde bulunan B6 vitamini uykunuzu düzenleyen melatonin hormonu için gerekli. Bir kaşık keçi peynirini ekmeğinizin üzerine sürün, üzerine çilek dilimlerini dizin. Bir tatlı kaşığı balı
üzerinde gezdirin.

AVOKADO VE TON BALIĞI SALATASI *

Avokado, cilt ve saçlarda yumuşatıcı ve nemlendirici bir etkiye sahip olan oleiK asit deposudur. Yumuşacık yapısı, nefis tadıyla ton balığına da çok yakışır. 1/4 olgun avokadoyu birkaç damla limon ve bir fiske tuz ile ezin. Yağı süzülmüş ton balığını kıyılmış havuç, maydanoz ve biber ile karıştırın. Ekmeğin üzerine kat kat sürüp üzerine domates dilimleri koyun.

SOMON FÜME VE SALATALIK *

Somondaki Omega-3 yağ asitleri enflamasyonu engeller, bağışıklık sisteminizi destekler. Bir dilim somon fümenin üzerine salatalık dilimleri koyun, tuz ve karabiberle tatlandırın.

BEYAZ PEYNİR VE IZGARA SEBZELER *

Kalsiyumdan zengin beyaz peynir kilo vermenize yardımcı olurken ızgara sebzeler lif ihtiyacınızı karşılar. Renkli biberleri ve kabağı dilimleyip ızgarada pişirin. Beyaz peynir dilimleri ile birlikte ekmeğinizin üzerine yerleştirin.

TON BALIĞI VE DOMATES *

Omega-3 yağ asitleri, D vitamini ve fosfor zengini basit ama besleyici bir sandviç. Ekmeğinizin üzerine yağı süzülmüş ton balığını bolca koyun, domatesleri dizin. Dilerseniz hardal ya da light
mayonezle tatlandırın.

AVOKADO VE TON BALIĞI SALATASI *

Avokado, cilt ve saçlarda yumuşatıcı ve nemlendirici bir etkiye sahip olan oleiK asit deposudur. Yumuşacık yapısı, nefis tadıyla ton balığına da çok yakışır. 1/4 olgun avokadoyu birkaç damla limon ve bir fiske tuz ile ezin. Yağı süzülmüş ton balığını kıyılmış havuç, maydanoz ve biber ile karıştırın. Ekmeğin üzerine kat kat sürüp üzerine domates dilimleri koyun.

IZGARA HELLİM VE SALATALIK *

Kalsiyum ve fosfor birlikte çalışarak etkinlik gösterir. Bu iki minerali bünyesinde barındıran hellim peyniri kemik ve diş sağlığı için harika bir besin. Hellimleri yanmaz tavada ızgara edin. Ekmeğin üzerine koyduğunuz bir dal marulun üzerine salatalık, domates dilimlerini ve hellimleri dizin. İsteğe göre zeytinyağı, karabiber gezdirin.

NANELİ YOĞURT VE TAVUK *

Protein yönünden zengin tavuk ve yoğurt ile besleyici ve düşük kalorili bir alternatif… Bir kaşık süzme yoğurdu bir tutam kuru nane ile karıştırıp ekmeğinize sürün, üzerine haşlanmış ya da ızgara tavuk parçaları serpiştirin. Tuz, maydanoz ve karabiberle tatlandırın.

LABNE PEYNİR VE BÖĞÜRTLEN *

Biraz C vitamini, biraz antioksidan biraz da kalsiyum almaya ne dersiniz? Bir kaşık labneyi ekmeğinize sürüp böğürtlen tanelerini üzerine serpiştirin. Daha tatlı bir atıştırmalık için üzerine bal gezdirebilirsiniz.

HUMUS VE BİBER *

Bitkisel proteinler ve B grubu vitaminler yönünden çok zengin bir besin olan humusu lif deposu renkli taze biberlerle tatlandırın. Nohut, tahin, limon, sarımsak, tuz, kimyon ve zeytinyağının karıştırılıp püre haline getirilmesi ile oluşan humusu hazır olarak da satın alabilirsiniz. Ekmeğinize humus sürüp, üzerine renkli biberleri doğrayın.

ZEYTİN, PEYNİR VE DOMATES *

Zeytin içerdiği sağlıklı yağlar, yüksek antioksidan, antienflamasyon etkisi ve lif içeriği ile komple bir besin. Güneşin zararlarından koruyan likopen zengini domatesle birliktelikleri de çok lezzetli sonuçlar veriyor! Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri, domatesleri, bir tutam maydanozu ince doğrayın. Zeytinyağı ve kekik ekleyerek karıştırın. Ekmeğe dilim beyaz peyniri, üzerine de hazırladığınız karışımı üst üste koyun.

LABNE, ÇİĞ BADEM VE BAL *

Badem ve peynir kalsiyum ihtiyacınızı giderirken antioksidan içeren bal bağışıklığınızı güçlendirir.
Peyniri ekmeğinize sürüp çiğ bademleri kırıp üzerine serpiştirin, bir tatlı kaşığı balı üzerinde gezdirin. İşte size bol çiğnemeli çıtır çıtır bir atıştırmalık…

DOMATES, TAVUK VE AVOKADO *

Düşük yağ, yüksek protein içeren bir şeyler arıyorsanız haşlanmış ya da ızgara tavuk tam dişinize göre… Kızarmış ekmeğe dilim domatesleri, ızgara tavuk parçalarını ve dilim avokadoları üst üste dizin. İsteğe göre tuz-karabiber serpin.

SARDALYA VE HARDAL SOS *

D vitamini güneşte ve bir de sardalya gibi yağlı balıklarda bulunur. Güçlü kemikler için balığa
diyetinizde mutlaka yer verin. Sardalyaları kıyılmış maydanoz, soğan, limon ve acı biberle karıştırın. Sosu için 2 kaşık hardalı 1 diş ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırın. Ekmeğe sürüp üzerine sardalyaları dizin.

MANTAR, PEYNİR VE ROKA *

A vitamini zengini mantar göz sağlığınızı korurken saçlarınızı da güzelleştirir. Bolca da bitkisel protein içerir. Mantarı çok az zeytinyağı ve tuz ile soteleyin. Suyunu çekince üzerine lor peyniri ekleyip birlikte bir dakika karıştırarak pişirin. Roka ve kırmızı biber dilimleri ile birlikte servis edin.

 

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here