Diğer
    Ana SayfaBeslenme & Diyet20'li ve 30'lu yaşlarda kazanılması gereken 7 beslenme alışkanlığı

    20’li ve 30’lu yaşlarda kazanılması gereken 7 beslenme alışkanlığı

    -

    Okul hayatının bitip gerçek dünyaya karıştığımız, heyecanın dorukta olduğu, kariyer planlarının yükseldiği bu süreçte bedenimizi biraz hor kullanabiliyoruz. Daha çok çalışıp, daha az uyuyup, önümüze çıkan herhangi bir şeyi yiyerek ya da içerek kendi bedenimize özen göstermediğimiz bir dönem burası. Bu noktada aslında ileriye dönük yatırımımız sağlığımıza gösterdiğimiz özendir. Sağlığımız ise önümüzdeki yılları belirleyecek en önemli kriter olduğu için iyi yaşamalı ve doğru beslenmeliyiz.

    Peki bu dönemde vereceğimiz sağlıklı beslenme alışkanlıkları neler gelin, Diyetisten Berrin Yiğit’in hazırladığı içerik ile birlikte bakalım…

    KALORİ YERİNE KALİTE SAYIN

    Yediklerinizin içeriği, kalitesi, vücut tarafından emilebilesi, sizi ruh ve bedenen beslenmesi en önemli şeydir. Hazır paketli ve mevsiminde olmayan gıdalar yerine evde daha çok yemeğe, yemeklerinizi pişirmeye ve sürdürülebilir bir alışkanlık kazanmaya çalışın.

    HAFTADA BİR KEZ TARTILIN

    - Advertisement -

    Haftada 1 kereden fazla tartılmak motivasyonunuzu bozabilir. Mümkün olduğunca aynı kıyafetle sabah saatlerinde bir gün belirleyip düzenli takip yapmak kilo yönetiminde önemlidir.

    2019’DA EN ÇOK YAPILAN 5 DİYET HATASI

    YEMEK YAPMAYI ÖĞRENİN

    Akşam evde pişireceğiniz bir öğün ile hem daha sağlıklı kalır hem de aile bütçenize katkıda bulunursunuz. Sağlıksız yağları, tuzu, işlenmiş ürünleri ve paketli gıdaları azaltarak diyetinize çeşitlilik katar ve fazla kaloriyi azaltırsınız.

    KEMİK SAĞLIĞINIZA DİKKAT EDİN

     Dünyada 50 yaş ve üzeri her 3 kadından 1’i ve her 5 erkekten 1’i osteoporoz yani kemik erimesi riski ile karşı karşıyadır. İnsanlar ortalama 30 yaşına kadar kemiklerde kalsiyum depolar, sonrasında depoladığı kalsiyumu eritmeye başlar. Dolayısıyla bu dönemde ne kadar kalsiyumdan zengin peynir, yoğurt, süt, somon ve badem gibi besinleri tüketir ve sağlıklı beslenilirse ileri ki yaşlarda kemik sağlığı da o kadar güçlenir.

    ŞEKERİ AZALTIN

    En yaygın olarak bu yaşlarda tüketilen şeker, birçok çalışmada obezite ve diyabet ile ilişkilendirilmiştir. Sofra şekerini, paketli gıdaları, şekerli alkolsüz içecekleri, şeker eklenmiş kahvaltılık gevrekleri hayatınızdan çıkararak boş kalori alımını azaltır ve sağlığınız için güzel bir adım atmış olursunuz.

    BEDENİNİZİ ONARAN YENİ TREND: KETOFASTİNG

    AKTİF BİR YAŞAM EDİNİN

    Bu yaşlarda çoğu insan programlanmış bir egzersiz için zaman bulamadığından şikayetçidir. Ancak her gün işe veya okula giderken 20-30 dakika yürümek, bisiklet sürmek, dans etmek genel sağlığınıza ve postürünüze katkı sağlayacak, ileri ki yaşantınız için bir hobi geliştirmiş olacaksınız. Unutmayın ki yeni bir hobi geliştirmek için en güzel yaşlardasınız.

    İÇECEKLERDE SINIRINIZ OLSUN

     Kola, gazoz gibi asitli içecekler, yoğun kafein içeren enerji içecekleri, şeker oranı yüksek meyve suları ve alkol bu yaşlarda çok fazla tüketilmektedir. Yemeklerin yanında tükettiğiniz bu içeceklerin yerini soda, ayran ve suya bırakarak, alkolü ise haftada 2 kez 1-2 kadehi geçmeyecek şekilde tüketerek kendi limitinizi belirleyebilirsiniz.

    10 ADIMDA KÖTÜ BESLENME ALIŞKANLIKLARINDAN KURTULUN



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz