Kış mevsiminin favorisi ayva tatlısı: Hem diyet hem de az kalorili!

Kış mevsimi geldiği zaman tatlıseverlerin hayır diyemediklerinden biri olan ayva tatlısını sizler için şekersiz ve diyet bir şekilde hazırladık. Peki, fit, şekersiz ayva tatlısı nasıl olur? Diyet, şekersiz ayva tatlısı nasıl pişirilir? sorularının yanıtını içeriğimizde bulabilirsiniz…

şekersiz ayva tatlısı

DİYET AYVA TATLISI TARİFİ *

Malzemeler:

  • 2 adet ayva
  • Hibiskus çayı
  • Limon

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı protein yoğurt
  • 1-2 yemek kaşığı bal (tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Tarif:

Ayvaların kabuklarını soyun ve ikiye kesin. Derin bir kapta limonlu su içerisinde beklemeye alın. Ayva çekirdeklerinin bir kısımını tencereye alın. Üzerine soyulmuş ayvaları yerleştirin. Daha sonra hibiskus çayını da ilave edip ayvalar yumuşayana kadar arada çevirerek pişirin.

Pişen ayvaları soğuması için tabağa alın. İyice soğuduktan sonra protein yoğurt ve balı karıştırarak elde ettiğiniz kremayı ayvaların üzerine yerleştirin. İsteğe göre tarçın ekleyerek servis yapabilirsiniz.

AYVA TATLISI KAÇ KALORİ? *

Ayva tatlısı toplamda 345 kalori, 1 porsiyonu ise 86,2 kalori…

AYVA HAKKINDA 10 BİLGİ

  • Akdeniz ve Asya’nın çeşitli bölgelerine özgü bir meyve olan ayva tarihte sevgi ve doğurganlığın sembolü olmuş. Tarihçesi antik Yunan ve Roma’ya kadar uzanıyor.
  • Ayva lif ve bazı temel vitaminleri içeriyor. Orta düzeyde C vitamini ve bakırın yanı sıra az miktarda B vitamini, demir, potasyum ve magnezyum da barındırıyor.
  • Ayvanın kalorisi düşüktür.
  • Bazı araştırmalar ise ayvanın bünyesindeki bazı antioksidanların iltihabı azalttığını ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı destek sağladığını iddia ediyor.
  • Bazı çalışmalar ise eyvaların mide ülserlerine karşı koruma sağlayabileceğini gösteriyor. Ancak bu konuda henüz net bir veri yok.
  • Ayvadaki bileşikler, iltihaplı cilt, burun akıntısı gibi hafif alerjik reaksiyonlarla savaşabilir.
  • Ayvalar, sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekleyen iki besin maddesi olan C vitamini ve lif içerir. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahip olabilirler.
  • Daha popüler meyvelerin aksine, ayvalar nadiren çiğ olarak yenir. Olgunlaştığında bile, çiğ ayvalar çok sert bir ete ve ekşi bir tada sahiptir. Bu nedenle ayvayı pişirip yiyenler de olur.
  • Ayvayı dilimledikten sonra su ve az miktarda şekerle birlikte tencereye koyun ve eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrıca vanilya, tarçın, zencefil gibi baharatlar ekleyerek de deneyebilirsiniz.
  • Pişmiş ayvayı tek başına yiyebilir veya meyveli tartlara ve turtalara katabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here