Yaz sıcağında, şık bir kadehte, buz ve limonla birlikte sunulan, kimi zaman içine birkaç nane yaprağı da kondurulan kokteyler, eşsiz lezzetleriyle aklınızı başınızdan alacak. İşte, birbirinden güzel renkleriyle hem göz zevkinize hitap edecek, hem de sağlıklı ve enerjik bir gün geçirmenizi sağlayacak tarifler…
| |
Gökçe Almaş
YEŞİL ÇAY
VE ZENCEFİL
KOKTEYLİ
Malzemeler
1 parça taze zencefil (yaklaşık 5 cm.)
1 yeşil limon
5 çorba kaşığı yeşil çay (ambalajsız)
4 çorba kaşığı akçaağacı şurubu
75 cl. maden suyu
Tarçın çubuğu
Zencefilin kökünü soyun ve küçük parçalar halinde dilimleyin. Hafif suyun altında yeşil limonu fırçalayın ve iyice yıkayın. Ardından ince dilimler halinde yuvarlak olarak kesin. Diğer yarısını ise sıkın. Maden suyunu kaynatın. Fokurdamaya başladığı andan itibaren yeşil çayın ve zencefilin üzerine dökün; ardından 10 dakika içine çekmesi için bırakın. Sonra soğumasını bekleyin. Son olarak, akçaağacı şurubu ve dilediğiniz meyve suyunu ekleyin ve yuvarlak dilimlediğiniz yeşil elmaları koymayı ihmal etmeyin. Tarçın çubuğu eşliğinde soğuk olarak servis edin.
25 kalori.
| |
ELMA VE LİMON KOKTEYLİ
Malzemeler
3 adet limon
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kokulu yasemin
75 cl. mineral suyu
Elma
Maden suyunu kaynatın; fokurdamaya başladığı andan itibaren yaseminin üzerine dökün ve 1 saat boyunca kaynamaya bırakın. Ardından süzün. 2 limonu da sıkın ve balla birlikte limon suyunu karıştırın; sonra demlenmiş karışımı bir kaseye dökün. Geriye kalan limonu iyice yıkayın ve ince ince dilimler halinde doğrayın. Elmaları küp şeklinde keserek bardağın içine atın.
25 kalori.
Haberin devamı için 2009 Ağustos sayımıza göz atın…