Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetO gece için seçtik!

    O gece için seçtik!

    -

    Yeni bir yıl yeni başlangıçlar demek. Ama her yıl hemen hemen birbirinin aynısı mönüler de insanda pek heves bırakmıyor doğrusu. Size bu kez tatlıdan tuzluya her şeyiyle alternatif yeni yıl tarifleri sunuyoruz. Bu kez yeni yılı her zamankinden “hafif” ve “özel” karşılayacaksınız, emin olun. Esin Altuğ Eğrilmez

    DENİZTARAĞI VE KUM MİDYESİ SOSLU SPAGHETTİ

    Malzemeler: (4 kişilik) 32 adet kum midyesi, 8 adet deniztarağı, 1 adet domates, 2 diş sarmısak, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 bağ taze fesleğen, tuz, biber, yarım adet soğan, bir çay bardağı beyaz şarap, 50 gr tereyağı

    Hazırlama: Zeytinyağı konulmuş kızgın tavada soğan, kum midyesi, deniztarağı ve sarmısağı soteleyin, şarap ekleyip, küp şeklinde doğrayacağınız domatesleri de ilave edin. Sonra spagettileri tuzlu suda haşlayıp süzün. Pişen spagettileri sosla karıştırıp taze fesleğen yapraklarıyla tatlandırabilirsiniz. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ile karıştırıp servis yapın.

    Hazırlama süresi: 30 dakika
    Kalori değeri: 510 kalori

    ROTE GRUTZE SOSLU AHUDUDULU PARFE

    Malzemeler: (4 – 6 kişilik) 2 yumurta sarısı, bir yumurta, 200 gr çırpılmış krema, 75 gr şeker, 1 yaprak jelatin (tatlı malzemesi), 150 gr frambuaz

    - Advertisement -

    Rote Grutze Sos İÇİN: 100 ml kırmızı şarap, 100 gr şeker, 30 gr nişasta, 100 gr çilek, 100 gr frambuaz, 50 gr böğürtlen, 50 gr Frenk üzümü, 50 gr blueberry (yaban mersini ), 50 gr vişne reçeli.

    Hazırlama: Yumurtaları ve şekeri mikserde iyice kabarıncaya kadar çırpın. Jelatini soğuk suda ıslatarak eritin. Yumurtalara ilave edin. Mikserde düşük devirde karıştırın. Daha sonra mikserden alıp içine püre yapılmış frambuazı bir kevgir yardımı ile karıştırın. Kalıplara doldurularak dipfrize atın. Donduktan sonra soğuk olarak rote grutze sos ile servis edeceksiniz.
    Sıra geldi sosa; Kırmızı şarap ile şeker bir kabın içinde kaynatın. Tam kaynama noktasında nişastayı ıslatıp karışıma ekleyin. Karışım iyice koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alıp, meyveleri ilave edin. Eğer meyveler taze ise karışımın soğumasını beklemek gerek. En son vişne reçelini de ekleyin. Sos 1-2 saat sonra servise hazır hale gelir.

    Hazırlama süresi: 1 saat
    Kalori değeri: 370 kalori



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz