Dyt. Perihan Kılıç


Ana Sayfa Beslenme & Diyet Sahurda tok tutan yemekler ve düşük kalorili pratik tarifler

Sahurda tok tutan yemekler ve düşük kalorili pratik tarifler

Ramazan ayında da bütün besin gruplarının bulunduğu bir beslenme programı uygulamak gerekir. Sahura kalkıp sağlıklı besinler tüketmek kilo vermeye ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Evde kalma süresinin uzamasıyla mutfakta geçen zaman da uzamış olabilir. Kahvaltıda kızartmadan uzak durarak kanser gibi hastalıklardan korunmayı sağlayabilirsiniz. Sağlıklı pişirme yöntemlerinden haşlama-fırında veya ızgarayı tercih edebilirsiniz. İşte Diyetisyen Perihan Kılıç‘ın sizler için hazırladığı pratik, sağlıklı ve düşük kalorili sahur için gün boyu tok tutan tarifler…

TOK TUTAN FİT TARİFLER

  • Mantarlı Mücver
  • Sebzeli Egg Muffin
  • Fırında Yumurtalı Avokado

MANTARLI MÜCVER

(4 kişilik )

Mantar yerine rendelenmiş kabak veya brokoli de kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 300 gr kültür mantarı veya 2 kabak veya yarım kilo brokoli
  • 2 yumurta
  • 2 sivribiber
  • 1/2 demet maydanoz (istenirse dereotu ve nane)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un/3 çorba kaşığı yulaf kepeği (tepeleme)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:

Mantarları ince ince doğrayın. Üzerlerine yumurta kırın. Sebzeleri ince kıyın ve diğer malzemelerle birlikte karışımın üzerine ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde pişirip, dilimleyebilirsiniz.

SEBZELİ EGG MUFFİN

(3 Kişilik)

Protein ve posa içeriği yüksek olduğu için daha uzun süre tok tutan tarif: Sebzeli Egg Muffin

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet mantar
  • 1/4 su bardağı haşlanmış ıspanak
  • 1/4 demet dereotu
  • Tuz-karabiber

Yapılışı:

Bir kapta yumurtaları çırpın. Tuz, karabiber ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.Muffin kabına paylaştırın. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 25-30 dk pişirin.

FIRINDA YUMURTALI AVOKADO

(2 Kişilik)

Olgunlaşmış avokadoyu ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarın ve bir kaşık yardımıyla kenarlarında etli kısmından kalacak şekilde içini çıkarın. Avokadonun iki parçasının da içine yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber ekleyin. 200 derece önceden ısıttığınız fırında istediğiniz kıvama gelinceye 5-10 dk kadar pişirin. İsteğe göre fesleğen yaprakları ve kırmızı biber ekleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here