Ana Sayfa Sağlık Şimdi brokoli zamanı!

Şimdi brokoli zamanı!

04122014 vitrap01

İyi bir karoten kaynağı olan brokoli A, B1, B2, B3, B5, B6, C, kalsiyum, bakır, demir, manganez, fosfor, potasyum ve çinko açısından oldukça zengin ve değerli bir sebze…

İster haşlayıp zeytinyağı dökerek yiyin, ister garnitür olarak; masanızdan eksik etmeyin.

 

 

 

 

Yağlanın, rahatlayın 

Unutmayın, avokado, zeytinyağı ve kuruyemişler içerisinde bulunan tekli doymamış yağ asitleri, romatizma ağrılarına iyi geliyor. 

 

04122014 vitrap03Her gün bir avuç nar

Nar, kabuğunun özel yapısı sayesinde dört-altı ay kadar yapısını ve besin değerini koruyabilen nadir meyvelerden… Yapılan pek çok araştırma, narın tümünden üretilen nar suyunun kırmızı şarap ve yeşil çaya göre üç kat daha fazla antioksidan etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, kansere karşı her gün 1 avuç narın tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

 

 

 

 

 

 

Süper içeceklerle güçlenin!

Soğuk havalardan en doğal korunma yöntemi bitkisel çayların güçlerinden faydalanmak. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden Dyt. Ece Günay Akkuş, süper içecekleri ve faydalarını anlattı.

Mürver bitkisi: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Gribe, öksürüğe ve nezleye faydalı. Soğuk algınlığını giderip, göğsü yumuşatıyor. Nane ile birlikte demlenerek tüketilmesi öneriliyor.

Ada çayı: Bitkinin içerdiği uçucu bileşenler ağız ve boğazda yerleşen enfeksiyon ve iltihaplarda etkili oluyor.

04122014 vitrap05Ihlamur: İltihap ve ağrı giderici özelliği bulunuyor. Soğuk algınlığı şikayetlerinin ve boğazdaki tahrişin azalmasına, tedavinin hızlanmasına yardımcı oluyor. Demleme yöntemiyle içebilirsiniz.

Zencefil kökü-limon: Limon ile birlikte tüketildiğinde soğuk algınlığına, yağlı bir yemek sonrası ise sindirime yardımcı oluyor. Boğazınızda veya vücudunuzda kırıklık, halsizlik, ağrı hissettiğinizde taze zencefil rendesi + limon suyu + bal karışımı hoş kokusu, lezzeti ve ferahlatıcı özelliğiyle iyi hissetmenizi sağlayacak.

Karabiber meyvesi: Yemeklere lezzet vermesinin dışında, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi bulunuyor. Toz haline getirilmiş karabiber meyvesi ile hazırlanan çay gargara şeklinde uygulandığında boğaz enfeksiyonlarına ve ağrının azalmasına katkı sağlıyor.

Kuşburnu: C vitamini bakımından en zengin kaynaklardan biri olarak kabul ediliyor. Kurutulmuş halini 10 dakika kaynatıp hemen tüketirseniz içeriğindeki C vitamininden yüksek dozda faydalanabilirsiniz.

Formsanté Dergisi Kasım 2014 sayısı

 

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here