VeganArsist Kurucusu Emre Aydoğan

    Vegan ev yapımı dolgulu makarna nasıl yapılır? İşte tarifi

    Vegan yaşam tarzını benimsemiş kişiler için lezzetli ve denenmiş tarifler oldukça önemlidir. Peki, Vegan ev yapımı bolonezli makarnaya ne dersiniz? İşte VeganArsist kurucusu Emre Aydoğan‘dan leziz Vegan ev yapımı dolgulu makarna tarifi…

    VEGAN EV YAPIMI DOLGULU MAKARNA TARİFİ *

    MALZEMELER

    HAMURU İÇİN

    • 2 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 15 yemek kaşığı su içinde bekletilerek yapışkan hal almış olan 3 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

    VEGAN BOLONEZLİ İÇ DOLGU İÇİN

    (İstediğiniz başka malzemeyle de iç dolgu yapabilirsiniz)

    • 100 g soya kıyması
    • 1 adet havuç
    • 1 adet kuru soğan
    • 3-4 diş sarımsak
    • 3-4 adet domates
    • 5-6 adet yeşil biber
    • 2-3 adet kapya biber
    • Yarım demet maydanoz
    • Zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Kimyon
    • Karabiber
    • Toz kırmızı biber
    • Tuz
    • 100 g rendelenmiş vegan peynir

    İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI

    Kuru halde bulunan soya kıymasına ayrı bir kapta sıcak su ilave ederek, yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın. Suda şişmiş olan soya kıymalarını iyice sıkarak kenara alın. Soğanları küp küp doğrayarak zeytinyağında kavurun. Pembeleştikten sonra içerisine minik küpeler halinde doğradığınız havucu katarak kavurmaya devam edin. Havuçlar pişmeye başladıktan sonra içine yine küp küp doğradığınız yeşil biberleri ve kapya biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Biberler de kavrulmaya başladıktan sonra içerisine püre haline getirdiğiniz domatesleri ve salçayı ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Soya kıymamızı bu harca ilave edin ve yaklaşık 10-15 dakika kavurun (kavurma sürenizi kısaltmayın). Kavurmanın son 5 dakikasında ince ince doğranmış maydanozları ve sarımsakları da ilave ederek birlikte pişirin. Tüm baharatları ve rendelenmiş eriyen vegan peyniri ekleyip altını kapatın.

    SOSU İÇİN

    Vegan krema (hazır alınabilir, Hindistan cevizi sütü üzerinde oluşan Hindistan cevizi kreması kullanılabilir ya da aquafabadan yani nohut suyundan evde yapılabilir), fesleğen, sarımsak, ceviz, kapya biber, yeşil biber, kuru soğan, tuz, karabiber ile zeytinyağını blender’dan çiğ olarak geçirin ve sos haline getirin.

    MAKARNANIN YAPILIŞI

    Hamur malzemelerini (unu elekten geçirerek) derin bir kapta karıştırarak yoğurun. Top şekline getirip, etrafını sıvı yağla hafiften yağlayıp, streç filme sararak yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Sonra 4 eşit parçaya bölüp bir merdane yardımıyla ara sıra yapışmaması için unlayarak her parçayı incecik açın. Açılan hamur içerisine 1’er tatlı kaşığı iç harçtan yan yana, aralarında 1 parmak boşluk kalacak şekilde koyup, hamuru üstüne kapatın. Her dolgulu bölümü eşit kareler şeklinde kesip alın. Yarım saat kadar dinlendirdiğiniz makarnaları sıvı yağ ile kaynattığınız su içerisinde 5 dakika kadar haşlayıp, servis tabağına alın. Üzerine sostan serperek, istediğiniz gibi domates, kekik ve benzeriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

    İLGİLİ İÇERİKLER

    YORUM YAZIN

    Please enter your comment!
    Please enter your name here