Vegan yaşam tarzını benimsemiş kişiler için yapılan tariflerin denenmiş ve lezzetli olması çok önemlidir. Vegan peynir tarifi de aynı şekilde lezzetli olmalıdır. Peki, vegan kalıp peynir nasıl yapılır? Gelin Vegan Beslenme Diyet Uzmanı Kevser Başkara‘nın vegan kalıp peynir tarifine göz atalım…
VEGAN KALIP PEYNİR YAPIMI VE TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı çiğ kaju
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı bitkisel jelatin (agar agar)
YAPILIŞI
- Kajuları 6 saat, üzerlerini geçecek kadar suda bekletin.
- Sonra suyu süzün.
- Kajuları aktive ettiniz yani doğasına döndürmüş oldunuz.
- Kaju, tahin, 1 su bardağı ılık su ve tuzu blender’dan geçirin.
- 1 su bardağı su ve agar agar’ı iyice katılaşıncaya kadar karıştırın.
- Agar agar’ı ilk karışıma ekleyin. Karışımı bir kalıba alıp buzlukta 1 saat bekletin.
- Peyniriniz hazır.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Antakya usulü vegan tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte tepsi kebabı tarifi
- Vegan muhlama nasıl yapılır? İşte vegan muhlama tarifi
- Fırında yağsız vegan falafel nasıl yapılır? İşte vegan falafel tarifi
- Vegan tantuni nasıl yapılır? İşte vegan tantuni tarifi…
- Vegan kokoreç nasıl yapılır? İşte leziz vegan kokoreç tarifi
- Vegan menemen nasıl yapılır? İşte leziz vegan menemen tarifi
Vegan karnıyarık nasıl yapılır? İşte vegan karnıyarık tarifi