✓ Doğruluğu kontrol edilmiş makale

Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara


Ana Sayfa Beslenme & Diyet vegan tarifler Vegan kalıp peynir nasıl yapılır? İşte vegan peynir yapımı

Vegan kalıp peynir nasıl yapılır? İşte vegan peynir yapımı

Vegan yaşam tarzını benimsemiş kişiler için yapılan tariflerin denenmiş ve lezzetli olması çok önemlidir. Vegan peynir tarifi de aynı şekilde lezzetli olmalıdır. Peki, vegan kalıp peynir nasıl yapılır? Gelin Vegan Beslenme Diyet Uzmanı Kevser Başkara‘nın vegan kalıp peynir tarifine göz atalım…

VEGAN KALIP PEYNİR YAPIMI VE TARİFİ *

MALZEMELER

  • 1 su bardağı çiğ kaju
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı bitkisel jelatin (agar agar)

YAPILIŞI

  • Kajuları 6 saat, üzerlerini geçecek kadar suda bekletin.
  • Sonra suyu süzün.
  • Kajuları aktive ettiniz yani doğasına döndürmüş oldunuz.
  • Kaju, tahin, 1 su bardağı ılık su ve tuzu blender’dan geçirin.
  • 1 su bardağı su ve agar agar’ı iyice katılaşıncaya kadar karıştırın.
  • Agar agar’ı ilk karışıma ekleyin. Karışımı bir kalıba alıp buzlukta 1 saat bekletin.
  • Peyniriniz hazır.

İLGİLİ İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here