Antibiyotik tüketirken dikkatli olun!

Her biri şifa kaynağı olan besinler bazı ilaç türleriyle bir araya geldiğinde etkileşime girerek tam tersine olumsuz sonuçlara da yol açabiliyor. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyum, antibiyotiyotiklerin etkisini azaltabildiğini belirterek, “Bu nedenle peynir, süt, yoğurt gibi yiyecekler tüketeceğiniz zaman ilaç kullanımı ile arasında en az iki saat geçmesine özen gösterin. Ayrıca kafeinli içecekler veya domates gibi asitli besinler antibiyotiklerle birlikte veya yakın zamanda alındığında mide hassasiyetini arttırabileceğini unutmayın” diyor.

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here