Ana Sayfa Güzellik Burun estetiği öncesi beslenmeye dikkat!

Burun estetiği öncesi beslenmeye dikkat!

Burun estetiği yaptırmaya karar verdiniz ve detaylarını mı araştırıyorsunuz? Size ameliyat öncesi merak ettiklerinizle ilgili bir içerik hazırladık. Ameliyat öncesi hangi besinleri yemeliyim? Kanama riskini azaltmak için ne yapmalıyım? gibi soruların yanıtını bu içerikte bulabilirsiniz…

Burun estetiği tüm dünyada en çok gerçekleştirilen estetik operasyonlarının başında başında yer alıyor.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim’e göre, burun ameliyatlarının başarısını etkileyecek bir çok faktör vardır. Bunlardan bazıları; Cilt yapısı, simetrik olmayan yüz, çene uyumu, burun sorunları, kişinin psikolojik durumu gibi… Bunlar dışında burun estetiği öncesi doğru beslenmekte oldukça önemlidir.

ÖDEM YAPICI BESİNLERDEN UZAK DURMALI

Burun estetiği ameliyatı öncesi ve sonrası, ödem oluşumuna neden olacak besinlerden uzak durulmalıdır. Ödem, yediklerimiz ve içtiklerimizle ilgili olabildiği gibi, kullandığımız ilaçlar, hormon replasman tedavisi, hamilelik, konjestif kalp yetmezliği ya da böbrek yetmezliği gibi birçok nedene bağlı olabilir. Beslenmedeki önemin nedeni yanlış besinlerle beslenerek bu besinler nedeiyle vücuda fazla tuz alımıdır. Nedeni her ne olursa olsun  ödem, vücutta aşırı suyun damar içinden doku arasına sızmaya başlaması ile gerçekleşen bir durumdur. 

Özellikle burun ameliyatı sonrasın da sıklıkla ve doğal olarak oluşan doku arasında artan bu sıvı sorunlara neden olabilir. Çünkü bu sıvı iyileşmeyi hızlandıran kan dolaşımını büyük ölçüde engeller ve yara iyileşmesini geciktiren bir sorundur. Bu nedenle ne kadar az ödem olursa o kadar iyi yara iyileşmesi ve toparlanma dönemi o kadar hızlı olur.

ESTETİK OPERASYONA HAZIR MISINIZ?

KANAMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN

Ameliyat öncesi kanama riskini artırdığı nedeniyle sarımsak kesilmelidir. Karışık bitki çayları, brokoli, süt baklagiller  gibi gaz yapıcı besinlerin tüketimi azaltılmalı, özellikle ödem oluşumunu azaltmak ve korunmak için sodyum miktarı yüksek olan maden suyu, turşu, zeytin ve peynir gibi besinlerin tüketilmesinden kaçınılmalıdır.

Kanama bozukluklarına yol açan yiyecek ve katkı maddeleri örnekleri arasında dikkat çeken; soğan, baharatlardan kimyon ve çin yemeklerinin burun ameliyatı öncesi tüketilmemelidir. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçlar alınmamalıdır. Aspirin bu ilaçlara örnektir.

KAÇINILMASI GEREKEN BESİNLER…

Yine kayısı,  ananas, sebzelerden acı marul, domates, yeşil biber, baharatlı yiyeceklerin geneli, kuru üzüm, böğürtlen, ahududu, çilek, yerfıstığı, yeşil çay, erik, armut, kiraz, nar, üzüm, brokoli, lahana, kakao.. Bunların yanı sıra kırmızı biber, kekik, biberiye, anason, adaçayı kaçınılması gerekli besinlerdir.” 

KIŞ SEZONUNUN TOP 10 ESTETİK UYGULAMALARI

 

 

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here