Diğer
    Ana SayfaSağlıkDetoks amaçlı hacamat nedir? Ne zaman yapılır?

    Detoks amaçlı hacamat nedir? Ne zaman yapılır?

    -

    Ağrı, yorgunluk, aşı sonrası komplikasyonlar, vücutta metal birikmesi sonucu oluşan cilt problemleri başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa önerilen hacamat en etkili detoks yöntemlerinden. Dolunaydan sonra yani bırakma döneminde kupalarla yapılan bu tedaviyle, ruhsal ve bedensel rahatlama hedefleniyor. Gelin detoks amaçlı hacamat ve faydalarına yakından bakalım…

    Bilinen en etkili detoks yöntemlerinden biri olan hacamat aslında akupunktur meridyenlerinin kesişme noktasıdır. Vücudumuzda özellikle dolaşımın zayıf olduğu boyun, sırt ve bel bölgeleri başta olmak üzere biriken toksinlerin temizlenmesi için çok etkilidir. Hatta pek çok destek tedavi bazen başarılı olmaz ama hacamattan sonra blokaj kalkar ve ozon, glutatyon, C vitamini, alpha lipoik asit, NAD, kolin, zayıflama, ağrı tedavileri, ödem gibi pek çok tedavi daha da başarılı olur. Yaptığım binlerce hacamattan sonra hastalarımda özellikle bu konularda ciddi şifalanma gözlemledim. Migren, kronik baş ağrısı, adet düzensizliği, fibromiyalji, romatizma, egzama, yorgunluk, karaciğer detoksu, aşı sonrası komplikasyonlar, stres, genel olarak ağrılar, sivilce, aşırı terleme, ağır metal birikimleri ve daha pek çok kritik tıbbi sıkıntı… Aynı zamanda bedensel ve ruhsal olarak kişiler kendilerini daha iyi hissettiklerini belirtiyorlar. Hacamatın yapıldığı günü sakin geçirmek, bedeni aşırı yormamak çok ağır beslenmemek önemli.

    DETOKS AMAÇLI HACAMAT NE ZAMAN YAPILIR?

    Detoks amaçlı hacamat, dolunaydan sonraki tekli günlerde yapılır. Ay takvimine göre dolunaya kadar genelde insanın toplama, biriktirme dönemi olur. Dolunaydan sonra ise bırakma dönemi başlıyor. Hacamatın boşalma, temizleme döneminde yapılması daha etkin oluyor. Migren krizi, ağrı, düşme vb. durumlarda hacamat herhangi bir zamanda da yapılabilir. Bir de prensip olarak çarşamba ve cuma günleri pek hacamat uygulaması yapılmaz. Biz bir de hacamattan sonra isteyen kişilere ozon yapıyoruz. Özellikle hacamattan sonra tıbbi ozon da yapılırsa, dokuların oksijenlenmesi fevkalade iyi oluyor. Kişi, bu sayede kendini iki-üç kat daha iyi hissediyor. Uygulamayı sağlıklı kişilerde altı ayda bir, yeni nesil aşılar sonrası olan durumlarda ise iki veya üç ay üst üste öneriyorum.

    ÖNCESİ VE SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

    Hacamat bana göre en etkili detoks yöntemi. Burada tam verim almak için bir-iki gün öncesinden vegan alkali ve düşük glisemik indeksli beslenmek önemli. Aynı zamanda ağır kan sulandırıcı kullanılıyorsa birkaç gün öncesinden ara vermek ve tıbbi bir sakınca yoksa düşük doz salisilik asitle devam etmek gerekebilir (buna doktorunuz karar verecektir). Bedeni çok yoran ağır sporlar ise önerilmiyor ancak günlük hafif egzersiz yürüyüş yapılabilir. Hacamattan bir-iki gün öncesinden başlayarak cinsel ilişkiye ara vermek de gerekiyor. Aslında bu kurallar hem bir gün öncesinde, hem hacamat günü, hem de bir gün sonrasında aynen geçerli.

    KİMLERE UYGUN, KİMLERE SAKINCALI?

    Ciddi kansızlığı olan, ağır kan sulandırıcı kullanan, aşırı zayıf, adet kanamasının yoğun olduğu günler, hamileler, aşırı protein eksikliği olanlar, genel durumu düşkün olan ileri yaştaki kişilere önerilmiyor. Ben çok küçük yaşta otizmli ağır metal zehirlenmesi olan veya kronik hastalığı olan çok sayıdaki küçük çocuklara dahi uyguladım ve çoğunda olumlu sonuçlar aldım. Pandemi sonrasında özellikle COVID-19 geçirenlerde ve özellikle yeni nesil aşı olanlarda kendini aşı sonrası iyi hissetmeyenlerde gerçekten hacamat, ozon, glutatyon desteği ile oldukça iyi sonuçlar aldık.

    - Advertisement -

    24 SAAT ÖNCE BUNLARI YEMEYİ KESİN

    1. Hayvansal besin
    2. Beyaz un
    3. Beyaz şeker
    4. Kızartma
    5. Asitli-şekerli içecek
    6. Alkol
    7. Şarküteri ürünleri

    MERDİVEN ALTI YERLERE DİKKAT!

    Sağlık Bakanlığı yeni mevzuatına göre hacamatı sadece sağlık bakanlığından onaylı kupa hacamat eğitimi ve sertifikasını almış hekimler yapabilir. Merdiven altı yerlere çok dikkat edilmeli. İyi bir klinik veya tıbbi bir yerde uygulanmazsa AIDS’ten hepatite kadar enfeksiyon kapma riski olabilir. Yanlış uygulamalarda kanama, iz kalması gibi komplikasyonlar olabilir. Ben kliniğimde bu uygulamaları yaparken önce hemşireler ameliyatlarda kullanılan dezenfektan ile hastayı dezenfekte ediyorlar sonrasında tek kullanımlık lazer kesim kupalarla üç-dört dakika vakum uygulanıyor. O bölgeye kapiller ve lenf dolaşımı yoğunlaşınca eldivenle ve estetik ameliyatlarda kullanılan steril bisturiyle (jilet veya ustura değil) ince yüzeysel çizik atıyorum sonrasında tekrar birkaç kez daha vakum yapılarak o bölgedeki temizlenmesini istediğiniz kan çekilmiş oluyor sonra kullanıp atılan temiz kaplarla bu çıkan materyal tıbbi atık torbalarına bisturi ise tıbbi keskin kutu adı verilen toplayıcıya atılıyor. Hastanın sırtını tekrar dezenfektanla temizledikten sonra sarı kantaron yağı sürülüp estetik göz ameliyatlarında kullanılan steril göz pedleri ile kapatılıyor. Sonrasında hurma ve ılık su ikram edilip biraz istirahat ettikten sonra kurallar tekrar hatırlatılıp gönderiliyor. Bu koşullarla uygulandığında uyguladığımız çok sayıdaki hacamatta hiçbir komplikasyona rastlamadık. Ayrıca manevi yönde kişinin inanç durumuna göre kişiyi rahatlatacak uygulama yapılması da önemli. Yaptığımız hacamattan 10 gün sonra dışarıdan belli olacak bir iz kalmıyor.

    İLGİLİ İÇERİKLER

    Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Kimlere hacamat yapılamaz?



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz