Neredeyse herkesin diyette olsun olmasın baklava krizi yaşadığı olmuştur. Ama bazen canımız çok baklava çekse de o kadar yüksek kalori almak istemeyebiliriz. Bunun için size fit baklava tarifi hazırladık. Toplam kalorisi 1425, 1 dilimi ise 118,75 kaloridir. Peki, diyet baklava nasıl yapılır? İşte Özge Kaymak’tan diyet baklava tarifi…
DİYET BAKLAVA NASIL YAPILIR?
Malzemeler
- 3 adet güllaç yaprağı
- 6-7 yemek kaşığı dövülmüş Antep fıstığı
- 2 su bardağı güllaç yapraklarını ıslatmak için kaynar süt
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
2 su bardağı hurma şerbeti
HAZIRLANIŞI:
Sütü ısıya dayanıklı pişirme kabına alın ve kaynadıktan sonra ılımaya bırakın. Güllaç yaprağını ısıttığınız süte batırın ve içine zeytinyağı sürün. Daha sonra güllaç yaprağının içerisine ince şerit halinde dövülmüş Antep fıstığını ekleyin ve oklava ile sigara böreği gibi sarın.
Baklavaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine tekrar zeytinyağı sürün. 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Son olarak ılık hurma şerbertini sıcak tatlının üzerine dökün. Baklavalar şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Tarifi (Özge Kaymak)
İLGİLİ İÇERİKLER
DİYET REVANİ TARİFİ! NASIL YAPILIR?
DİYETTE OLANLAR İÇİN HAFİF SÜTLAÇ TARİFİ