Diyette olanlar için ya da canı şekerpare çekip fazla kalori almak istemeyenler için nefis bir tarif hazırladık. Üstelik toplamda 3090 kalori, 1 adeti 257,5 kalori. Peki, diyet şekerpare nasıl yapılır? Diyet şekerpare yaparken nelere dikkat etmek gerekir? İşte nefis mi nefis o tarif…
DİYET ŞEKERPARE TARİFİ
Malzemeler
- 125 gr hindistancevizi yağı
- 1/2 su bardağı pudra haline getirilmiş hindistancevizi şekeri
- 3 çorba kaşığı silme irmik
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağından fazla yakın tam buğday unu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 1 çay bardağı fındık
Şerbeti için
- 1 su bardağı hindistancevizi şekeri
- 2 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Tarif
- Advertisement -
- Karıştırma kaına hindistancevizi yağı, hindistancevizi şekerini ekleyip karıştırın.
- Yumurtayı ilave ettikten sonra tekrar karıştırın.
- İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan, cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
- Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin ve fırın tepsisine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Şerbet için derin tencereye suyu ve hindistancevizi şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişirin.
- İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin 2-3 dakika daha pişirin. Pişen şerbeti ılımaya bırakın. Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçeyle gezdirin.
- Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
İLGİLİ İÇERİKLER
DİYET REVANİ İLE KLASİK REVANİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?
DİYETTE OLANLAR İÇİN HAFİF SÜTLAÇ TARİFİ
KIŞ MEVSİMİNİN FAVORİSİ AYVA TATLISI: HEM DİYET HEM DE AZ KALORİLİ