Dondurmayı kararında tüketin

Yaz aylarının en sevilen tatlarından biri de dondurma. Ancak yüksek şeker içeriği ve üzerine ilave edilen soslar, masum gibi görünen dondurmanın kalori bombardımanına dönüşmesine yol açabiliyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, dondurmayı sağlıklı tüketmeye ilişkin şu önerilerde bulunuyor: “Süt katılarak yapılan, aşırı şeker eklenmemiş dondurmaların yararlı yönleri de var. Örneğin; bol sütlü sade dondurma aynı zamanda iyi bir kalsiyum ve az da olsa protein kaynağı olabiliyor. Doğal meyvelerden yapılan türleri, meyvenin çeşidine göre antioksidan özellik gösteriyor. İki küçük top sade dondurma ise ayran, yoğurt ve süt gibi ara öğünlerle yer değiştirilerek tüketilebilir.”

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here