Ana Sayfa Yemek İşte yazın rengarenk sebze ve meyvelerinden yapılan leziz tatlar

İşte yazın rengarenk sebze ve meyvelerinden yapılan leziz tatlar

Yaz mevsimi, beraberinde rengarenk sebze ve meyvelerini de bizlerle buluşturuyor. Gelin, doğa ananın bize bahşettiği bu nimetleri sağlıklı, fit ve leziz tatlara dönüştürerek sofralarımızı renklendirelim. İçecekten salataya, ana yemeklerden tatlılara dek her damak tadına uygun lezzetleri sizler için bir araya getirdik.

FRESH SALATA *

Malzemeler

  • 2 adet avokado
  • Yeşillik
  • 1 tutam nane
  • 1 avuç çilek
  • 1 avuç orman meyvesi

Hazırlanışı

Yeşillikleri tabağa yerleştirin. Avokado ve çileği dilimleyerek tabağı süsleyin. Üzerine orman meyveleri serpiştirin.

PANCARLI HUMUS *

Malzemeler

  • 1 adet pancar
  • 2/3 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tahin
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak veya yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 3 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tutam karabiber, tuz ve kırmızı biber

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri blender’a koyup, karıştırın. Dilerseniz servis etmeden önce üzerinde biraz sızma zeytinyağı gezdirin.

AVOKADOLU, ÇİKOLATALI MOUSSE *

Malzemeler

  • 1 adet avokado
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 80 g eritilmiş bitter çikolata

Hazırlanışı

Çikolatayı benmari usulü eritin. Tüm malzemeleri blender’da karıştırın. Homojen hale gelince, içine erittiğiniz bitter çikolatayı da ekleyip karıştırın. Bir saat buzdolabında dinlendirip, servis edin.

SEBZELİ BURGER *

Malzemeler

  • 100 g mantar
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet küçük kabak
  • 1 adet havuç
  • 25 g kaju fıstığı
  • 2 su bardağı ufalanmış taze ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet hamburger ekmeği
  • Tercihe göre Akdeniz yeşillikleri
  • 1 tutam tuz ve çekilmiş tane karabiber
  • 1 sap maydanoz

Şekil vermek için:

Yulaf ve un

Hazırlanışı

Mantarları teflon tavada yağsız olarak, suyunu çekene kadar, yaklaşık 8-10 dakika kavurun. Blender’da soğan, kabak, havuç ve fıstıkları iyice karışana kadar çekin. Karışıma mantar, ekmek içi, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Ellerinizi unlayarak 4 adet burger köftesi yapıp soğutun. Köfteleri çok az yağla teflon tavada veya sıcak fırın ızgarasında kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz köfteleri yeşillik yaprakları ile birlikte hamburger ekmeklerinin içine yerleştirin. Yanında salatayla servis edin.

GÜNEŞTE ROOİBOS ÇAYI *

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Rooibos çayı
  • 2 yemek kaşığı kuru limon otu
  • 50 ml taze portakal suyu
  • 2 lt su
  • Tatlandırmak için bir tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı
Limon otu ile Rooibos çayını bir tülbente koyup bağlayarak, suyun içine bırakın. Direkt güneş ışığında iki saat bekletin. Soğuttuktan sonra dilerseniz balla tatlandırarak servis edin.

KÖZLENMİŞ PATLICANLI KARNIYARIK *

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 250 g yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Patlıcanları közleyip, soyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kavurun. Kıymayı da soğana ekleyerek 5 dakika kavurun. Önceden küp şeklinde doğranmış domates, tuz ve karabiberi de kıymaya ekleyip, 10 dakika daha pişirin. Patlıcanları sudan çıkarıp süzün ve içlerini açarak kavrulan malzemeyle doldurun. Domates dilimi ve yeşil biberle süsleyerek, 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Hazırlayan: Ayşegül Uyanık Örnekal

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here