Diğer
    Ana SayfaKoronavirüsKalp hastaları Koronavirüs'ten nasıl korunmalı?

    Kalp hastaları Koronavirüs’ten nasıl korunmalı?

    -

    Türkiye’de vaka sayısının 359’a çıktığı ve 4 hastanın hayatını kaybettiği koronavirüs salgını nedeniyle Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, kalp hastalarının C vitamini ağırlıklı beslenmelerini tavsiye ediyor. Peki, kalp hastaları koronavirüs’e karşı nelere dikkat etmeli? Kalp hastaları koronavirüs’e karşı nasıl korunmalı? Hipertansiyon hastaları koronavirüs’e karşı ne yapmalı? 

    Dünyada ve ülkemizde koronovirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir dizi önlemler alınırken, sağlık otoriteleri de koronavirüs enfeksiyonu içindeki yüksek risk gruplarını da tanımladı. Kalp damar ve hipertansiyon rahatsızlıkları da bu gruplar içerisinde ilk sıralarda yer aldı. Dünyada koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlere bakıldığında da yarısının solunum yetmezliğinden yarısının ise kalp hasarı ve/veya dolaşım bozukluğu hayatını kaybettiği görülmektedir.

    KALP HASTALARI KORONAVİRÜS’TEN NASIL KORUNMALI?

    Konuyla ilgili açıklama yapan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, “Koronavirüste hastalığa daha açık konuma gelen 65 yaş üstü yüksek tansiyon veya kalp damar hastalığı bulunan kişilerin genel hijyen kurallarına daha dikkatli olmaları gereklidir. Özellikle toplu taşıma, halka açık restoran veya cami gibi ortamlardan kesinlikle kaçınmaları, alışveriş konusunda yakınlarından yardım almaları uygun olur. Kalp ve yüksek tansiyon hastalarının medyada sürekli konu ile ilgili haberleri dinlemeyip toplumda oluşan endişe havasından uzak durmalıdırlar. Günlerini psikolojik olarak rahatlatıcı aktivitelerle geçirmelidirler. Doktorların beslenme tavsiyelerine uyup C vitamininden zengin gıdalarla beslenmeleri esastır.” dedi.

    - Advertisement -

    CORONA VİRÜS’E KARŞI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BESİNLER

    HİPERTANSİYON HASTALARI KORONAVİRÜS’TEN NASIL KORUNMALI?

    Hipertansiyon hastalarının kullanmakta oldukları ilaç tedavilerine aynen devam etmeleri gerektiğine, ACE inhibitörleri ve Anjiyotensin Reseptör blokerleri gruplarının enfeksiyon açısından risk oluşturduğu bilgisinin doğru olmadığına dikkat çeken Esen, “Bu yönde Avrupa ve Amerika kalp cemiyetleri ilaç değişikliği yapılmaması yönünde tavsiye kararı yayınlamıştır. Ayrıca halihazırda biten ilaç raporlarının süresi haziran ayına kadar uzatılmıştır. Bu nedenle rapor temini için hastanelere başvuru gereği kalmamıştır. Kalp damar ve yüksek tansiyon hastalarının özellikle acil olmayan sağlık sorunlarıyla ilgili doktorları ile telefon veya mesajla iletişim kurmaları uygun olur.” açıklamalarında bulundu.

    EN ETKİLİ 10 ŞİFALI BİTKİ REÇETESİ



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz