Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetKendi makarnanı kendin yap!

    Kendi makarnanı kendin yap!

    -

    Ev yapımı makarna deyip gözünüzde büyütmeyin. Küçük, büyük herkesin damak zevkine uygun makarna hazırlamak hiç de zor değil. Üstelik usulüne uygun pratik tarifini uygulayıp haftalarca bez torba ya da cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.

    Ev makarnası
    Gerekli malzeme:

  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt

    1.Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ilave edip harmanlayın.
    2.Unun ortasını havuz gibi açıp süt ve yumurtaları ekleyin.
    3.Pürüzsüz sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    4.Hamuru iki eşit parçaya bölüp üzerini temiz bir bezle örtün. Oda ısısında 1 saat kadar dinlendirin.
    5.Hamurlardan birini alıp un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla çapı 30-35 santim kadar yuvarlak bir yufka açın. Kalan diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
    6.Yufkaları her iki tarafı kuruyacak şekilde oda ısısında 1 saat dinlendirin.
    7.Oda ısısında 1 saat kadar dinlendirmiş olduğunuz yufkaları istediğiniz şekilde kesip fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış fırının ızgara katında kızartın. Ev makarnasını temiz bir bez torbaya aktarıp ağzını sıkıca bağlayın. Kuru yerde muhafaza edin.

    ÖNERİ: (Su bardağı görseli hakkında) Un miktarını ayarlamak için kendinize her daim ölçek olarak kullanacağınız bir bardak belirleyin. 6 tepeleme çorba kaşığı una eşit olacak bir bardak belirlerseniz tariflerde sıkıntı çekmezsiniz. Çay bardağı ölçeğiniz ise mutlaka küçük çay bardağı olmalıdır.
    Peynirli ev makarnası
    2 su bardağı ev makarnasını bir tutam tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp süzün. Tereyağı ya da zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Rendelenmiş beyazpeynir, 5-6 dal kıyılmış maydanoz, siyah zeytin ve kırmızı topbiberle tatlandırıp servis yapın. Afiyet olsun!



  • CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz