Diğer
    Ana SayfaFitnessRegl sancısından varise... Yogayla çözümler

    Regl sancısından varise… Yogayla çözümler

    -

    Hayat bazen o kadar yorucu ki, şikayetlerimiz bitmek bilmiyor. Kimimiz varislerden dertliyiz, kimimiz regl sancılarından, kimimiz sırt ağrılarından.. Oysa uygun yoga hareketini bulup, günde 15 dakika ayırarak bu sorunların üstesinden gelebiliiz.

    Beş bin yıllık bir felsefe olan "yoga", yaşam kalitenizi artırmak, bedeninizle iyi bir ilişki kurmak ve günün stresini üzerinden atmak için ideal bir çözüm. Peki bütün bunların yanı sıra temel yoga hareketlerinin, vücudumuzdaki belli rahatsızlıklara da iyi geldiğini biliyor muydunuz? Sanırım hayır… Öyleyse bu yazı tam da size göre. Yoga Şala'dan Zeynep Aksoy'un yardımıyla hazırladığımız yazıda, regl sancılarından hazım sorunlarına kadar bir çok rahatsızlık için çözüm önerileri var. Yapmanız gereken; doğru yoga asanasını (duruşunu) öğrenip, her gün düzenli olarak yapmak.
    Zeynep Aksoy'un, yoga hareketlerini yapanlar için küçük bir uyarısı var: Vücudu zorlamamak! Yoga haraketleri yanlış uygulandığında bedene zarar verebilir, hırsla uygulandığında ise nevrotik taraflarımızı güçlendirir. İyi sonuç almak için, uzun kalıp rahatça nefes alabildiğiniz seviyede yapmalısınız. Zor duruşların fotoğraflarında, hareketlerin iki halini göreceksiniz. Size kolay gelen ve vücudunuzu zorlamayanı yapmanız yeterli.

    VİPARİTA KARANİ

    Varis şikayetleri
    Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu harekette poponun duvara değiyor olmasına özen gösterin. Omuzlarınız rahat, alın ve çeneniz ise aynı seviyede olmalı. Bu pozda uzun süre kalmak mümkün. Günde 20 dakika yeterli bir zaman. Bu hareket, yer çekiminin ters dönmesiyle, kardio, lenf, sinir ve hormon sistemini uyarıyor, varis damarlarını önlüyor.

    UTTASANA

    Karmaşık bilinç
    Yoğun bir hareket. Sabırla, gevşeyerek yapıldığı sürece içimizdeki direnişlerin üstesinden gelmemize yarıyor. Kafanın bütün ağırlığıyla aşağıya doğru sarkıtılması gerekiyor, bu sayede bilincin derinliklerine inebiliyoruz. Bu hareket yerçekimi sayesinde omurların arasının açılmasını sağlıyor. Hareketi yaparken sallanmamaya dikkat edin.

    HALASANA

    Boyun- boğaz bölgesi
    Şekli itibarıyla 'saban' anlamına gelen bu hareket bütün bedeni besliyor ve dinçleştiriyor. Boyun ve boğazda gerginliği gideriyor, sinüsleri harekete geçiriyor, nefes yollarını stimüle ediyor. Ayrıca sırtın alt-orta bölgelerini de açıyor. Adrenalin ve tiroitbezlerini dengeliyor. Bağırsaklardaki toksinlerin atılmasına da yardımcı olan bu hareketin vücuda faydası çok fazla. Örneğin beyine yüklü kan gitmesiyle zihni de açıyor. Bu hareketi, bacaklarınızı geriye doğru alamıyorsanız, başınızın üzerinde bükük şekilde de yapabilirsiniz. Hareket sıboynunuza zarar verebilir. Boyunda herhangi bir rahatsızlık hissederseniz, hareketten yavaşça çıkın.rasında kafanızı sağa sola çevirmeyin bu

    ŞALABASANA

    Sırt ağrıları
    Bu, sırtı en iyi güçlendiren hareket. Ancak popo kaslarını sıkmadan uygulamak çok önemli, yoksa belinize zarar verebilirsiniz. Yoga haraketleri yanlış uygulandığında bedene zarar verebilir, hırsla uygulandığında ise nevrotik taraflarınızı güçlendirir. Uzun kalıp rahatça nefes alabildiğiniz seviyede yapmalısınız.

    - Advertisement -

    VRİKŞASANA

    Dengeyi bulmak
    Bu hareketin adı 'ağaç'. Bu pozisyonda gözler açık olarak bir noktaya odaklanmalı, yere temas eden bacak yere sağlam basılmalı. Hareketi yapmakta güçlük çekiyorsanız, duvar kenarında da uygulayabilirsiniz. Eğer ayağınız baldır içine yetişmiyorsa, dize baskı yapmadığı sürece daha aşağıda da kalabilir. Bu hareket sayesinde zamanla dengeniz güçlenecek.

    SUPTA BADDHA KONASANA

    Cinsel rahatsızlık
    Ayak tabanlarınızı birleştirin ve topuklarınızı mümkün olduğu kadar kalçalarınıza yaklaştırın. Bu pozisyondayken bel ya da diz rahatsızlığı hissediyorsanız, hareketten yavaşça çıkın. Kalçalarınızı gevşetmek için kendinizi yerçekimine bırakın. Duygular sadece beyin hücrelerinde değil, bedenin her hücresinde yaşıyor. Kalçalar, bedenin en büyük eklem bölgesi olarak, öfkeyi, cinsel rahatsızlıkların etkisini ve gerginligi içinde saklayabilir. Bu harekette gerginlikler açığa çıkacak. Sabırla bu harekette kalmak yoğun hislere yol açabilir. Bu hisler, duygusal düğümleri de çözer. Ağlarsanız şaşırmayın!

    SUPTA VİRASANA

    Regl sancıları
    Bu hareketi yapabilmek için topuklarınızın arasına (fotoğraftaki gibi) oturmanız gerekiyor. Eğer bunu yapamıyorsanız harekete devam etmemelisiniz. Yapabiliyorsanız dizlerinizin kalça hizasında paralel olmasına dikkat edin. Arkaya doğru yatarken belinizi fazla bükmemeye özen göstererek kuyruk sokumunuzu altınıza alın. Regl sancılarına iyi gelen bu hareketi on dakika yapmanız yeterli.

    BALASANA

    Dinlenme zamanı
    Çocuk pozisyonu da denilen bu hareket beli açıyor ve vücudu rahatlatıyor. Hareketler arasında dinlenmek amacıyla da yapılabilir. Kafanın ağırlığını yere bırakmak gerekiyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz