Artık beş çayında sıkıcı atıştırmalar tüketmeye paydos: Sizin için hazırladığımız birbirinden lezzetli sandviçlerle atıştırmalarınız bir şölene dönüşecek. Üstelik son derece zengin besin değeri olan bu sandviçlerin kalorileri de sizi mutlu edecek kadar hafif!
| ![]() |
FUNDA ÇATAR – PRODÜKSİYON: AKGÜN AKDİL – FOTOĞRAFLAR: AHMET GÜL
TAVUKLU BAGEL 2 KİŞİLİK
Malzemeler: 150 gr tavuk göğsü, birkaç adet dereotu, 2 tatlı kaşığı hardal, deniz tuzu, karabiber, 2 adet zeytinli bagel, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, birkaç yaprak kırmızı lahana ve 1 adet sarı dolmalık biber.
Hazırlanışı: Fileto halindeki tavuk göğsünü haşlayın. Başka bir tarafta, dereotu, hardal, tuz ve zeytinyağı ve karabiberi karıştırarak bir sos elde edin. Kırmızı lahanaları kaynar suda bekletin ve biraz yumuşadıktan sonra sudan alarak soğutun. Zeytinli bagelları tam ortadan ikiye ayırın. İçlerine önce kırmızı lahanaları koyun. Sosu sürün ve tavukları yerleştirin.
Kişi başına: 340 kalori; 15 gr yağ, 25 gr protein, 27 gr karbonhidrat.
Hazırlama süresi: Yaklaşık 20 dakika
Nelerden zengin? Protein, antioksidan ve kalsiyum
PATLICAN VE
ÇEDARLI EKMEK
DİLİMLERİ 2 KİŞİLİK
Malzemeler: 3 dilim ekmek, 3 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan ezmesi, 70 gr Çedar peyniri, birkaç tutam roka, bir çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürün. Peynirleri dilimleyin. Her bir ekmeğin üzerine bir yaprak roka koyun ve onların da üzerine bir kaşık patlıcan ezmesi sürün. En üste de birer dilim peyniri yerleştirin.
Kişi başına: 270 kalori; 7 gr yağ, 23 gr protein, 81 gr karbonhidrat
Hazırlama süresi: Yaklaşık 20 dakika
Nelerden zengin? Kalsiyum, potasyum ve D vitamini.
Haberin devamı 2008 Ekim sayımızda…