En yararlı dört beyaz
Süt, yoğurt, peynir, ayran… Bir günü, en azından birini tüketmeden geçirmek neredeyse imkansız gibi öyle değil mi? Üstelik faydalarını saymakla bitiremiyoruz: Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiriyor, kansere karşı koruyor, cildimize iyi geliyor, kolesterolü düşürüyor. Gerisini merak ediyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun .
Esin Altuğ
TÜRKLERE ÖZGÜ…
Sütün ne kadar yararlı olduğunu biliyorsunuz ama bir türlü boğazınızdan gitmiyor. O halde size şöyle bol köpüklü kocaman bir bardak ayran öneriyoruz. Yalnız tuzunu fazla kaçırmamanız kaydıyla! Ayranın içeriği ve sağlığa faydaları, yoğurdunkiyle tıpa tıp aynı. Unutmayın ki A, B, C vitaminleri, protein ve kalsiyum almanın en kolay yollarından olan ayran, sadece ülkemizde tadılabilecek bir ayrıcalık. Ayran içerek bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün. Tuzlu ayranın, yüksek tansiyonu dengelemek konusunda faydalı olduğu da bilinen bir gerçek. Mide ve bağırsaklarda oluşabilecek sorunları önlemek için de bol bol ayran tüketebilirsiniz. Büyüme çağındaki çocuklarda ve gençlerde kemiklerin gelişiminde çok faydalı. İleri yaşlarda da deformasyonu önlüyor.
Bir fincan süt
İster sabahları güne başlarken, ister uyumadan bir iki saat önce. Bir bardak ılık sütün ne kadar faydalı olduğunu bir bilseniz… Üstelik süt protein, mineral ve pek çok vitamin kaynağı. Özellikle B grubu vitaminlerden B2 ve B12 doğal olarak sütte bulunuyor. Sütteki Riboflavin, vücudumuzda mikroba karşı üretilen antikor üretimini sağlıyor. Eksik alınması halinde ise deride, dudak, burun ve göz kenarlarında yaralar oluşabiliyor. Riboflavin eksikliği, gözlerde yanma, görme zorluğu ve sinir sistemi bozukluklarına da yol açabiliyor.