Vegan hayat tarzını benimsemiş kişilerin yapmak istediği tariflerin başında ‘vegan kokoreç’ gelir. Vegan tariflerde en önemli noktalardan biri hem denenmiş hem de lezzetli olmasıdır. Peki, vegan kokoreç nasıl yapılır? İşte VeganArsist’in kurucusu Emre Aydoğan‘dan vegan kokoreç tarifi…
VEGAN KOKOREÇ TARİFİ
MALZEMELER
- 1 kg istiridye mantarı
- Ekmek
- 5 adet domates
- 10 adet sivri biber
- 5 adet kapya biber
- Zeytinyağ, tuz, kimyon, toz kırmızı biber, kekik, pul biber ve karabiber
YAPILIŞI
- Tüm sebzeleri yıkadıktan sonra, küp küp doğrayın. Ardından çiğ olarak önce istiridye mantarlarını, zeytinyağı ve biraz su ile önce yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
- Mantarlar suyunu çektikten sonra kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Doğranmış kapya biberleri ve yeşil biberleri bir wok tavada zeytinyağıyla iyice kavurun.
- Ardından küp küp doğranmış domatesleri ekleyerek pişirmeye devam edin.
- Sonrasında pişen karışımı, kavrulan mantarların üzerine koyup, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ekleyerek iyice tüm suyunu çekip, homojenize olarak tüm baharat ve tuz içine sinene kadar kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra bol kekik ekleyerek karıştırıp altını kapatın. (Pişerken kekik koymayın. Çünkü pişince acı bir tat bırakıyor.)
- Sonrasında yarım ekmeği yandan kesip tost makinesinde ısıtın.
- Sonra içerisine Vegan kokoreçi koyup üzerine bol kekik, zeytinyağı, isteğe göre pul biber ve kimyon ekleyerek servis edin.
İLGİLİ İÇERİKLER