Corona Virüs salgını vakalarının Türkiye’de artmasından sonra İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı bildiriyle birlikte lokanta/kafe ve kafeteryalara geçici süreyle kapatma kararı alındı. Bu gelişmelerle birlikte en hijyenik yer olarak gördüğümüz evimizde yemeklerimizi yapmak şimdilik en iyi fikir olarak görünüyor. Bu yüzden evde yemek yemek en sağlıklısı diye düşünüyoruz çünkü malzeme de bizden pişirmek de… Peki yemek hazırlarken yeterince hijyenik olduğunuzdan emin misiniz? Gelin birlikte bir mutfakta yemek hazırlarken uymanız gereken hijyen kurallarına bakalım…
Evde yemek yapmadan önce almanız gereken hijyenik önlemler:
- Hazırlığa başlamadan önce mutfak tezgahınızı temizleyici ile silin, işiniz bitince de bunu tekrarlayın.
- Et için ayrı, meyve sebze için ayrı kesme tahtaları kullanın.
- Bakteri oluşumunu önlemek için donmuş etleri mutfak tezgahında değil, buzdolabının alt rafında çözdürün.
- Yemek hazırlarken musluk, fırın düğmeleri, çekmece kolu, buzdolabı kapağı gibi elinizin değdiği her yeri sonrasında dezenfekte edin.
- Yere düşen gıdalar için ‘5 saniye kuralı’ diye bir kural olmadığını, mikropların yapışması için bir saniyenin bile yeterli olduğunu unutmayın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
VİRÜSLERDEN KORUNMAK İÇİN AŞAMA AŞAM TELEFON TEMİZLİĞİ
- Tuzlu su, sarımsak, sıcak su, sirke, saç kurutma makinesi Corona Virüsü öldürür mü?
Eller en doğru teknikle nasıl yıkanır? Virüslere karşı 9 öneri