Diğer
    Ana SayfaBurçlar ve Astroloji2023 yılı Çin astrolojisi: Yin Su Tavşan Yılı! Etkileri neler olacak?

    2023 yılı Çin astrolojisi: Yin Su Tavşan Yılı! Etkileri neler olacak?

    -

    Çin astrolojisine göre 2023 yılında bizi neler bekliyor? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor? 2023 yılı Çin astrolojisi içinde hangi burçlar şanslı? Çin Astrolojisi ve Feng Shui Uzmanı Ceren Gökşimal Sakin 2023 yılı Çin astrolojisi ile ilgili bilgiler veriyor.

    2023 YILI ÇİN ASTROLOJİSİ

    Öncelikle Çin takviminde söylemem gereken en önemli fark: günler, aylar, yıllar ve saatler hayvanlarla temsil edilirler. Aynı zamanda bu hayvanların gök elementi dediğimiz ikinci bir sembol daha taşırlar. O yüzden bir yıldan bahsederken sadece tavşan dememiz yeterli olmaz. Çin metafiziğinin tamamında 5 element vardır (ağaç, ateş, toprak, metal ve su) ve her burcun da 5 tipi mevcuttur. Bu sebepten dolayı 2023 yılı Yin Su Tavşan yılı diye geçer.

    YİN SU TAVŞAN NE DEMEK?

    Grand Master Raymond Lo’ya göre 2023 bir çiçeğin yaprağındaki duran çiğ tanesi. Yani oldukça uysal, huzurlu ve elementlerin döngüsü açısından baktığımızda uyum taşıyan bir yılı temsil ediyor demek. Bu yüzden geçen sene çıkan savaşın bu sene uzlaşılması ve bitmesi anlamına gelmektedir. Ne yazık ki sıkıntıların tamamen ortadan kalkacağını söyleyemiyorum çünkü “Yin” bir yıl olduğu için (Yin-Yang sembolünde yin karanlık tarafı temsil eder) gizli sıkıntılar hala var sadece göremiyoruz anlamına gelecektir.

    YİN SU NEDİR?

    Kibar, sabırlı, alçakgönüllü, uzlaşmacı hatta kavga olmasın diye kendinden ödün veren bir bireyi temsil eder. Ancak içinde beklenmedik bir güç de taşır. Aynı damlaya damlaya göl olurdaki gibi su ani ve beklenmedik güç gösterebilir ve bu da diğerlerini aşırı şaşırtabilir çünkü normalde sakin ve uyumlu gözükmektedir. Oldukça zeki bir kişilik barındırır içinde ve aynı zamanda coşkuyu (sel taşkınları, tsunami gibi), iradeyi (damlaya damlaya göl olur) ve bağlılığı temsil eder. Açık seçik kavga ortamına girmekten çekinir çünkü Yin Su kişiliği gereği kavgayı saçma bulur ama gizli bir şekilde de olsa konuların üstüne gidip halleder. Bu gizlilik sayesinde karşı tarafı şaşırtması beklenir ki biz de 2023’den bu gizli olayları ve aniden çıkan başarıları ve tehditleri (protesto, suikast, darbe, terör vb.) beklemekteyiz.

    Çin Takviminde 60 yıllık döngüler mevcuttur. Yani tam 60 yıl önce 1963 yılında da Yin Su Tavşan yılıydı ve o yılın en önemli olayı J.F. Kenndey’nin suikastıdır.

    - Advertisement -

    2023 yılı Çin astrolojisi

    TAVŞAN BURCU

    Ağaç elementinin ikinci burcudur (geçen sene Kaplan ağaç elementinin ilk burcuydu) ve içinde sadece ağaç elementi barındırır yani 2022’de olduğu gibi içinde gizli olarak diğer elementler yoktur (2022’de çok kuvvetli ateş elementi bazı aylarda ortaya çıkmıştı ve bu patlamalara, yangınlara sebep olmuştu ama aynı zamanda ateş neşe getiren bir element olduğu için içinde sosyallik ve mutluluk da barındırıyordu). Tavşan Yin bir ağaç olduğu için Çin astrolojisinde çiçeğe benzetilir. Yani 2022’deki ağaç çok sert ve bükülmez iken 2023’deki ağaç bir çiçek olduğu için doğru zamanda hareket etmeyi bildiğinizde size esneklik ve uyum gösterecektir demek. Ancak, demin de belirttiğim gibi içinde hiç ateş elementi taşımaz. Ateş olmayan yıllarda ekonomik sıkıntılar çok daha fazla artar çünkü ateş insana huzur ve güven verirken yokluğunda da kişi tutumlu ve korku içinde olur. Bu durumda 2023’de yatırımlar için insanlarda daha az istek ve güven olacaktır. 2025’e kadar da ateş olmayacağı için bir iki sene tutumlu olmamız kaçınılmazdır.

    ENTELEKTÜEL VE SANAT AÇISINDAN GÜZEL BİR YIL

    Tavşan aynı zamanda aşk çiçeği dediğimiz bir sembolik yıldızı da beraberinde getirir. Özellikle kaplan, at veya köpek yılında ya da günün de doğanlar bu sene aşk çiçeği tarafından desteklenecekler demektir. (Hangi gün ya da yılda doğduğunuzu öğrenmek için: www.cerensakin.com). Bu kişilere aşk getireceği gibi sosyallik de getirmesini bekleriz. Bu kişiler eğlence sektöründe iseler bu sektörleri de harekete geçireceklerdir. Yani 2023 entelektüel ve sanat açıdan güzel bir yıl olacaktır.

    Hatta tavşanın üzerinde Yin su elementi aynı zamanda akademik yıldız dediğimiz bir sembolik yıldızı beraberinde getirmektedir. Bu da kişilerin zeka ve entelektüel yetenekle dünyaya geldiklerini gösterir ve bu da beraberinde akademik başarılar getirirler. Akademik başarı denilince kişilerin okulda yüksek notlar getirecek diye düşünmemek lazım. Kişi neye ilgi duyuyorsa o konuda spesifikleşmesine ve keşifler yapmasına yardımcı olacaktır. Örnek olarak: Albert Einstein, Beethoven, Stephen King gibi ünlüler söylenebilir.

    2023 YILINDA DOĞAN BEBEKLERİ NELER BEKLİYOR?

    2023 Yıllında doğan bebekler bu durumda (Çin takvimi şubattın ikinci haftasında döner o yüzden 15 Şubat 2023 ile 1 Şubat 2024 arasında doğan bebekler için geçerlidir) hem aşk çiçeği ile hem de akademik yıldız ile dünyaya geleceklerdir. Bu da onların sosyal bir kişilik olmalarını ve sanatsal faaliyetlere ilgili ve hatta becerikli olmalarına sebep olacaktır. Dünyaya sanat katacaklarını düşünüyorum çünkü 60 yıllık döngülere baktığımızda bu etkileri almış olan ünlülerin güzel şeylere imza attığını görüyoruz.

    2023 TAVŞAN YILINDA ZORLANACAK BURÇLAR

    Çin Feng Shui pusulasına göre tavşan ile horoz 180 derece zıtlıkta otururlar. Bu durumda onların birbirine düşman olmasına sebep olmuştur. Tavşan aynı zamanda aşk çiçeği olduğu için de bu sene horoz burcu kişileri için seks skandalları anlamına gelebilir aman dikkat! Bu yüzden üzerlerinde koruyucu olarak bir köpek sembolü olan bileklik, kolye gibi bir takıyı sene boyunca taşımaları tavsiye edilir. Özellikle sağlık bakımından baktığımızda horoz burcundaki kişilerin 2023’de bel kemiği ve boyun problemlerini tetikleyebilir.

    Horoz gününde doğan ünlüler: Jodie Foster, Prenses Camilla, Matt Damon, Kavin Spacey.

    Aynı zamanda fare ile de tavşan penaltı dediğimiz bir sıkıntıyı yaratmaktadır. Bu içsel huzursuzluk ya da gizli saklı olan yalan dolanların ortaya çıkması gibi sorunları doğurur. O yüzden yine haritanızda fare burcu varsa (saat, gün, ay veya yıl fark etmez) mutlaka bir köpek sembolü taşımalısınız yoksa kendi ayağına sıkmak dediğimiz sorunlar ve sakarlıklara açık bir durumda olursunuz. Özellikle sağlık bakımından baktığımızda fare burcundaki kişilerin 2023’de küçük kemiklerinde yaralanmalar ya da cinsel hastalıklar söz konusu olabilir.

    Üçüncü dereceden ise tavşan burçları bu sene zorlanır (gene haritanın neresinde olursa olsun etki alırlar – sadece yıl burcunuza bakıp karar vermemeniz tüm haritanızda ne burçlar var bakmanız şiddetle öneririm çünkü yıl hanesi özellik 0-15 yaş arasındayken sizi etkilerken günde bulunan burcunuz sizi ömür boyu sağlık ve aşk konularında etkiler, ay hanesindeki burcunuz iş ve para konularında etkiler, saat hanesindeki burcunuz ise 50 yaş üzerinde veya çocuklarınızla ilgili konuları etkiler). Çin astrolojisinde iki tane aynı burcun yan yana gelmesi rekabet ortamı oluşturur o yüzden yine araya bir adet köpek sembolü koyarak bu durumu yatıştırmak önerilir.

    Ateş elementini temsil eden kalp ve damar yollarında sorunları (kalp krizi, felç, görme ile ilgili sorunlar) olanlar da bu sene dikkatli olmalı çünkü yokluğu bu tip sorunları tetikleyebilir.

    Geleneksel Çin tıbbında ağaç elementi karaciğeri temsil eder. O yüzden karaciğer sıkıntıları yaşanma potansiyeli vardır özellikle çatışma ya da penaltı içinde olanlar için bu geçerlidir.

    Yin su olduğu için ve ağacı beslediği için su da yorgun ve güçsüzdür bu da böbreklerimizi temsil eder. Böbrekleri korumak için Omega 3 gibi takviyeler önerilir (doktorunuza lütfen danışınız).

    Toprak elementi de zayıf olduğundan mide ve bağırsak hassasiyeti ve sorunları ortaya çıkabilir. Toprağı güçlendirmek içinde kök sebzeler ve minerallerle dolu yiyeceklerle beslenmeniz hatta eliminasyon diyeti gibi diyetler yapmanız önerilir.

    Yılda kişisel olarak bir zorluk çektiğiniz zaman Çin astrolojisinde ev ya da iş değiştirmeyi, seyahat etmeyi, taşınmayı yani hareket halinde olmayı öneririz ama riskli sporlar ve adrenalin dolu işler önermeyiz çünkü sakatlığı üzerinize çekerler.

    ÇİN ASTROLOJİSİNE GÖRE 2023 YILINDA EKONOMİ

    Hiç ateş elementi olmaması ekonomiyi kötü bir şekilde etkilemesi beklenir. Özellikle ateş sektörlerinde sıkıntılar daha fazla gözükebilir.

    Ateş sektörlerine örnek olarak; borsa, havayolları, solar enerji, yemek sektörü, kozmetik, aydınlatma, petrol gibi. 60 yıl öncesine baktığımızda uçak kazaları ile karşılaşmaktayız.

    Aynı şekilde 5 element döngüsüne göre su ve ağaç güçlenince toprak elementi zayıflar. Toprak elementine ait sektörlerde de bu sene zorluklar bekleriz. Toprağın zayıflaması topraktan gelen felaketleri tetikler; deprem ve heyelan gibi. Ancak sektörlere baktığımızda aynı zamanda toprak elementinde büyük para kazanma oranlarına da tanıklık edeceğimizi görmekteyiz (çünkü su elementi toprak elementinin parasıdır). Toprak endüstrileri mülk, madencilik, sigorta, bilgisayar yazılımı gibi.

    Metal elementine de refah getirmesini beklediğimiz bir yıldayız. Metal sektörlerine örnek olarak: araba, makine, mücevher, güzellik endüstrileri gibi.

    Su endüstrisi için de bu sene üretkenlik ve büyüme olarak görünüyor. Su endüstrileri iletişim, ulaşım ve nakliyedir gibidir.

    Ne yazık ki; ağaç sektörü ciddi bir rekabetle karşı karşıyadır. Ağaç sektörleri tekstil, medya, kağıt, dergi gibidir.

    ÇİN ASTROLOJİSİNDE 2023 YILININ KORUYUCU MELEĞİ

    Doğum yılınızın son rakamı 2 veya 3 ise bu sene haritanızda koruyucu melek sembolik yıldızı var demektir. İsmi üstünde göklerden gelen yardım, koruma, iyilik getirir. Dolayısıyla bu kişiler hayatta daha şanslı ve zorluklar karşısında destek alan kişiler olurlar. 2023 tavşan yılı sizin için de koruyucu melek sembolünü getiriyorsa bu yıl risk almak hatta yeni girişimlerde bulunmak için idealdir. (Tabiki tüm haritanızı analiz ettirmenizi tavsiye ederiz). Onun dışında işlerinde, hayatlarında ya da sağlıklarında ilerleme kaydetme, iyi arkadaşlıklar ve ortaklıklar kurma anlamına da gelir. Bu kişiler için rüzgar arkalarından esiyor ve kolaylıklar onları bulacak demek doğru olacaktır.

    ÇİN ASTROLOJİSİNE GÖRE 2023’ÜN ŞANSLI BURÇLARI

    Köpek, domuz ve keçi burçları bu sene şanslılar çünkü tavşan burcu ile anlaşmakta ve bir uyum yakalamaktalar. Bu burçlar için de aynı koruyucu meleği olanlar gibi risk alabilir ve hayatlarında güzel ilerlemeler olabilir demek doğru olur ama gene de haritanın tamamına bakıp yorum yapmak çok daha doğru olacaktır.

    Hepinize mutlu, sağlıklı, aşk ve para dolu bir tavşan yılı dilerim…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz