Diğer
    Ana SayfaFitness30 dakikada spor yap ve çık!

    30 dakikada spor yap ve çık!

    -

    Haftada 3 kez sadece 30 dakikanızı ayırarak, form kazanmanız hatta metabolizmanızı hızlandırıp kilo vermeniz mümkün. ABD’de 13 milyon kadın böyle form tutuyor. ‘Ekspres fitness’ olarak adlandırılan ve sadece kadınlara hitap eden bu spor programının uygulandığı ‘zincir istasyonlar’ şimdi de Türkiye’de…

    Spor yapmak pek çok kişi için ‘eziyet verici’ veya ‘sıkıcı’ bir uğraş. Ama form tutmak, sağlıklı olmak amacıyla ister istemez yapmak durumunda kalıyor insan. İlk olarak Amerika’da kurulan ekspres fitness sistemi, kadınlar için tasarlanmış. Sıkıcı ve bıktırıcı olmaması için de çok daha kısa sürede bitirilebilecek ama yine de sonuç alınan egzersizler içermesine dikkat edilmiş. Bunun sonucunda ortaya sadece kadınlar için tasarlanmış güvenli ve etkili hidrolik direnç ile kardiovasküler sistemi güçlendiren, dayanıklılığı artıran bir egzersiz programı çıkmış. Her yaş grubundaki kadının rahatlıkla kullanabileceği bu özel olarak tasarlanmış aletlerin oluşturduğu istasyonda kadınların geçireceği süre ise sadece 30 dakika. Düzenli ve sistemli spor yapma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen bu istasyon sistemi, bugün dünyada ekspres fitness konseptinin öncüsü olarak milyonlarca kadının hayatını olumlu yönde değiştiriyor. Türkiye’de B- fit ve Curves markaları altında uygulanan bu sistemi, Curves eğitmeni Burcu Yatmazoğlu’ndan öğrendik.

    HAFTADA 3 GÜN 30 DAKİKA!

    Ekspress fitness, müzik eşliğinde kişinin itme ve çekme gücüyle kullandığı aletler ile toplu halde yapılan bir spor programı. Vücudun farklı bölgelerini çalıştıran 8 farklı aletin bulunduğu sisteme ‘istasyon’ deniyor. Egzersizler haftada 3 kez 30 dakika olarak yapılıyor. Kadınlar, 30 saniyelik aralıklarla vücudun alt ve üst kısmını güçlendirme çalışmalarını alet değiştirerek uyguluyor. Bu sırada fonda müzik size eşlik ediyor. Her iki alet arasında bulunan ‘recovery padler’ (yerde dinlenme tahtaları) sayesinde ise 30 saniyede bir yorulmuş vücudunuzu dinlendiriyorsunuz. Her bir aletin üzerinde (buna recovery padler de dahil) geçirmeniz gereken süre sadece 30 saniye. Müziğin içinde verilen komutlarla bir aletten diğerine geçiyor, her sekiz dakikada bir yine verilen komutla nabzınızı ölçüyorsunuz. Aerobik ve aletli çalışmaların birleşmesiyle gerçekleştirilen spor programı, esneme hareketleriyle sona eriyor.

    Devamı Formsante’nin Mayıs sayısında…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz