Diğer
    Ana SayfaHaberİtalya’da gemide Corona Virüs alarmı! Açıklama geldi

    İtalya’da gemide Corona Virüs alarmı! Açıklama geldi

    -

    İtalya’da Costa Smeralda adlı kruvazörde Çinli bir kadın yolcuda yüksek ateş tespit edilince Corona Virüs ihtimaline karşı gemi demirledi. Yaklaşık 7 bin kişinin bulunduğu gemi testler sonuçlanana kadar bekletiliyor. Gemide 27 Türk yolcu var. İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ise gemide bulunan yolcularda Corona Virüse rastlanılmadığı belirtildi. 

    İtalya Sağlık Bakanlığı “Gemide corona virüsüne rastlanmadığı” bilgisini paylaştı. Karantinaya alınan gemide yolcuların corona virüs testinin negatif çıktığı belirtildi.

    NE OLMUŞTU?

    Bugüne kadar yaklaşık 170 kişinin hayatını kaybettiği Corona Virüs şüphesi nedeniyle bu kez İtalya’da içinde 6 bin yolcu ve bin personelin bulunduğu gemide alarm durumuna geçildi. Gemide 27 Türk yolcu bulunuyor.

    Cruise Gemisi, Çinli bir kadın yolcuda yüksek ateşe rastlanınca Roma yakınlarındaki Civitavecchia Limanı’nda demirledi. Testler sonuçlanana kadar kimsenin geminden ayrılmasına izin verilmiyor.

    - Advertisement -

    Costa Crociere firmasına ait Costa Smeralda isimli gemide Hong Kong’dan gelen 54 yaşındaki Çinli bir kadında yüksek ateşe rastlandı. Kadın ve eşi ayrı ayrı odalarda karantinaya alındı, testler incelemeye gönderildi.

    BBC’nin aktardığı habere göre İtalyan basını, Roma’daki bulaşıcı hastalıklar hastanesi Spallanzani’de yapılan ilk analizlerin koronavirüs şüphesini doğrulamadığını duyurdu.

    TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ DEVREDE

    Türkiye’nin Roma büyükelçiliği yetkilileri gemideki Türk yolcuların henüz kendileriyle irtibat kurmadığını, vatandaşların yararlanması için büyükelçilik iletişim bilgilerini liman yetkilileriyle paylaştıklarını söyledi.

    GEMİ YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

    Kruvazörün Türkiye yetkilisi ise CNNTürk canlı yayınında şu bilgileri paylaştı: Korkulacak bir durum yok. Tedbir amaçlı karantina altında tutuluyor. Normal bir durum. Türk yolcuların sağlık durumu iyi. Tek bir turist nedeniyle bu karantina uygulaması başlatıldı. Sadece tek bir vaka bulunuyor. Çinli turist 3 gün önce İspanya’dan binmiş. Hong Kong pasaportlu. Grip teşhisi konuluyor. Limana yanaşıldığında bu durum rapor ediliyor. Sadece güvenlik amaçlı. Hong Kong pasaportlu yolcu hastaneye sevk edilmiş durumda. Virüs taramasından geçirildiği için süreç uzuyor.

    CORONA VİRÜS ŞÜPHESİ TAŞIYAN YOLCU DOMUZ GRİBİ ÇIKTI

    Yolcu gemisinde corona virüs şüphesiyle eşiyle hastaneye kaldırılan Çinli kadın yolcunun Influenza A (H1N1) virüsü taşıdığı ortaya çıktı.

    Roma’daki Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, söz konusu Çinli yolcu ve eşinin corona virüsü taşımadığı belirtilerek, “Civitavecchia’da demirleyen yolcu gemisinde seyahat eden iki yolcuya yapılan tetkik ve analizlerin sonucu negatif çıktı.” ifadesi kullanıldı.

    İncelemeler sonucu 54 yaşındaki kadın yolcunun, halk arasında domuz gribi olarak da bilinen Influenza A (H1N1) virüsü taşıdığı kaydedildi.

    GEMİDEKİ YOLCUDAN MESAJ

    Gemide bulunan bir yolcu ise twitter hesabından video paylaştı, gemide sakin bir atmosferin hakim olduğunu, saat 14.00 sularında gemideki bir yolcunun hasta olduğunun söylendiğini ve tüm bilgilerinin bu olduğunu belirtti.

    İŞTE CORONA VİRÜSÜN YAYILDIĞI YER

    CORONA VİRÜS NASIL BULAŞIR?

    6 SORUDA CORONA VİRÜS NEDİR?

    DOKTOR ÖZ’DEN CORONA VİRÜS YORUMU



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz