Diğer
    Ana SayfaSağlıkKorkmuyorlar çünkü Sağlıklı yaşıyorlar

    Korkmuyorlar çünkü Sağlıklı yaşıyorlar

    -

    Kadınların sağlığını tehdit eden meme kanserinden korkmayan ünlüler bu hastalıkla mücadelede kendilerine özel önlemler alıyorlar. İşte ünlülerin meme kanseriyle savaş sırları!

    HANDE SUBAŞI
    (Sunucu-Oyuncu)
    “Beslenmemde meyve ve sebzelerin çok çeşitli olması benim için önemli. Gün içinde vücudumun susuz kalmaması gerektiğini bildiğim için bol bol su içiyorum. Arada zararlı şeyler tükettiğimde suyla dengeyi korumaya çalışıyorum. Yürüyüş yapmayı ve yüzmeyi çok seviyorum. Meme kanserine karşı ne kadar erken önlem alırsak o kadar şanslı olacağımızı biliyorum. Bu nedenle periyodik olarak kontrol yaptırıyorum. Ayrıca vücudumu tanımaya çalışıyorum ve evde kendimi gözlemliyorum. Değişikliklere dikkat ediyorum.”

    ekim-2012-saglik-3-resim-2ZEYNEP BEŞERLER
    (Oyuncu)
    “Her kadın meme kanseri riski taşıyor. Bunun için hem kendimizin yapacağı hem de doktorumuza yaptıracağımız beş dakikalık kontroller hayat kurtarıyor. Hayatın koşuşturması içinde kendimizi ihmal etmeyelim ve sağlığımız için gerekli önlemleri alalım. Ben, kontrollerimi düzenli olarak yaptırıyorum. Beslenmeme çok dikkat edemesem de az et tüketmeye ve tatlı yememeye çalışıyorum. Daha çok zeytinyağlı yemekleri tercih ediyorum. Yelken yapıyorum. Vücudumu bu şekilde koruyorum.”

    ekim-2012-saglik-3-resim-3EMİNE ÜN
    (Sunucu)
    “Geçirdiğim ciddi bir rahatsızlıktan dolayı sağlığıma daha fazla dikkat ediyorum. Mümkün olduğu kadar hormonlu yiyeceklerden uzak duruyorum. Doğal bitki çaylarını tüketmeye özen gösteriyorum. Her hafta düzenli olarak kendi kendime elle muayene yapıyorum. 35 yaştan sonra mamografi çektirmem gerektiğini biliyorum ve doktor kontrollerimi aksatmıyorum.”

    - Advertisement -

    ekim-2012-saglik-3-resim-4SELEN SEYVEN
    (Oyuncu)
    “Vücudumu seviyorum ve ona çok dikkat ediyorum. Rahim ve göğüs sağlığına önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Meme kanseri hiç beklemediğimiz bir anda karşımıza çıkabilecek bir hastalık. Benim teyzem de meme kanserini yeni atlattı. Ben de çok dikkat ediyorum ve 6 ayda bir mutlaka kontrole gidiyorum. Rutin kontroller dışında her kadın mutlaka kendi kendini de muayene etmeli. Göğsünde herhangi bir farklılık gördüğü anda da doktoruna başvurulmalı.”

    ekim-2012-saglik-3-resim-5ÖZLEM YILDIZ
    (Sunucu)
    “Sağlığıma her zaman özen gösteriyorum çünkü vücudumu seviyorum. Beslenmeme dikkat ediyor ve sağlıklı yiyecekleri her öğünde tüketmeye çalışıyorum. Uyku düzenim de çok önemli. Her gün düzenli olarak aynı saatte uyumaya çalışıyorum ve geç yatmaktan mümkün olduğunca kaçınıyorum. Düzenli olarak yürüyüş yapmayı ihmal etmiyorum. Sağlığın çok önemli olduğunu düşündüğüm için özellikle meme kanserine karşı 6 ayda bir rutin kontrol yaptırıyorum.”

    Nilgün YILDIZ

    Formsante Dergisi Ekim 2012 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz