Diğer
    Ana SayfaYemekBahar salataları

    Bahar salataları

    -

     İster ana yemek, ister hafif bir atıştırmalık, ister yemeklerinizin yanında garnitür olarak tüketin… Bu salatalar vitamin ve mineral kaynağı.

     

     

     

     

    - Advertisement -

     

     

     

     

     

     

    nisan-2013-yemek-resim-2Tereli, tulum peynirli turunçgil salatası
    Malzemeler (4 kişilik)

    ● 2 orta boy kırmızı pancar
    ● 1-2 yemek kaşığı bal
    ● 2 portakal
    ● 1 greyfurt
    ● 1 bağ tere, yıkanmış, kurutulmuş
    ● 25 g tulum peyniri
    ● 25 g ceviz, parçalanmış
    Sos için:
    ● 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    ● Taze öğütülmüş karabiber
    Yapılışı:
    Pancarları soyun, üzerini balla kaplayıp fırına sürün ve yumuşayıncaya kadar 180 derecelik fırında pişirin. Fırından alın, soğuduktan sonra ince ince dilimleyin. Greyfurt ve portakalları soyup dilimleyin. Meyvelerin altta biriken suyunu alıp sos malzemeleriyle karıştırın. Tereleri sosla harmanlayın. Greyfurt ve portakalları, pancar dilimlerini 4 tabağa bölüştürün. Üzerine tereleri koyun. Peyniri tabaklara ufalayın. Üzerine ceviz ve taze karabiber serpiştirerek servise hazır hale getirin.

    Salatanıza pancar ekleyerek egzersiz sırasında performansınızı artırabilirsiniz. Yapılan bir araştırmada bilim adamları yarıştan önce fırınlanmış kırmızı pancar yiyen atletlerin, rakiplerinden daha hızlı koştuğunu buldu. Vitamin ve mineral açısından son derece zengin bir bitki olan kırmızı pancarın performans artırıcı özelliği yüksek miktarda nitrat içermesine bağlanıyor. Pancardaki nitrat, enerji vererek performans üzerinde etkili oluyor.

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz