Diğer
    Ana SayfaFitnessFitness Raporu - Haziran 2013

    Fitness Raporu – Haziran 2013

    -

     Lens kullanıyorsanız yüzücü gözlüğü ile yüzün
    Yaz aylarında lens bakımına daha çok özen göstermek gerekiyor, özellikle deniz ve havuza girerken… Suyun hijyeni, klor gibi çeşitli nedenlerden ötürü lenslerle havuza ve denize girmek veya güneşin kavurduğu yaz aylarında filtresiz lenslerle güneşe çıkmak gözlerde ve lenslerde olumsuz sonuçlara yol açıyor. Kontakt lenslerin, sudaki çeşitli kimyasal maddeleri ve kirliliği absorbe edebileceğini belirten Dünyagöz Etiler’den Dr. Ersin Kutluçınar, “Kontakt lensler yüzücü gözlüğü olmadan kullanılmamalı. Havuzlardaki klor ve mikrobik olaylar gözde çeşitli enfeksiyonlara yol açabileceği gibi kontakt lensler tarafından emilerek lense de zarar verebiliyor. Ayrıca su altında gözler açılırsa lensler çıkabiliyor. Yüzerken kontakt lens ile yüzücü gözlüklerini birlikte kullanarak görme sorunu çözülebilir” diyor.

    haziran-2013-fitness-raporu-resim-2Nedir bu “Core” dedikleri?
    İngilizce kökenli bir kelime olan ve çekirdek, merkez anlamına gelen “core” bir egzersiz terimi olarak Türkçe’de de kullanılıyor. Peki, “Core bölgesini çalıştırmak” ya da “Güçlü bir core” derken tam olarak nereden bahsediliyor? Vücudumuzun tam merkezinde önde ve arkada bulunan bu kaslar karın, bel ve kalçadaki bir dizi kası kapsıyor. Daha spesifik olarak sıralayacak olursak; karın bölgesindeki “transversus abdominis”, midenin yanında bulunan “oblikler”, omurganın bel bölgesinde, derinde yer alan “multifidus”, kalçadaki “gluteus medius” ve “gluteus maksimus” ve “pelvis taban kası” core bölgemizi oluşturuyor. Güçlü bir core’a sahip olmak bizi sakatlıklardan koruyor, yaşlılıkta daha sağlıklı olmamızı sağlıyor ve daha iyi bir postüre sahip olmamızı garanti ediyor. Uzmanlar, pilatesin güçlü core bölgesi için ideal bir egzersiz rutini olduğunu belirtiyor.

    haziran-2013-fitness-raporu-resim-3

     

    - Advertisement -

    AYIN ÜRÜNÜ
    Yüzerken metreleri ölçmeyi ona bırakın:
    Garmin Swim
    Kaç metre yüzdüğünüzü ölçen saat Garmin Swim ile tur saymayı bırakıp tamamen antrenmanınıza odaklanabilirsiniz. Suya girdiğinizde otomatik olarak hangi stilde yüzdüğünüzü anlayan saat, kulaç mesafenizi, kaç kulaç attığınızı, temponuzu ve yüzme veriminizi (SWOLF) ölçüp kaydediyor. Tek yapmanız gereken havuzun boyunu saate bildirmek. İnce tasarımı sayesinde kendini hissettirmeden yüzmenizi sağlayan saati teknik çalışmalar ve dinlenmeler için ayarlayabiliyorsunuz. Yüzmenin ardından değerleri kablosuz olarak bilgisayara aktarabiliyor ve paylaşabiliyorsunuz. Günlük hayatta saat olarak da kullanabileceğiniz Garmin Swim’in fiyatı TL399. (Outrunner)

     

    haziran-2013-fitness-raporu-resim-4

     

     

     

    Oturup kalkarken dikkat!
    Oturduğunuz yerden kalkma pozisyonunda güçlü “core” ve popo kaslarına ihtiyaç duyarsınız. Eğer bu kaslarınız yeterince güçlü değilse sizi yukarı itmesi için kollarınızdan yardım alırsınız. Birçok insan hiç düşünmeden oturup kalkarken kollarını kullanır ve bunun aslında merkez kaslarını zayıflattığını bilmez.

    PÜF NOKTASI
    Kalçalarınızdaki gluteus kaslarına görevlerini hatırlatın. Oturduğunuz yerden kalkarken kollarınızdan yardım almak yerine onları devreye sokun.

     

     

    Formsanté Dergisi Haziran 2013 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz