Aşkın en tatlı hali

orman-meyveli-panna-cotta

Sevgililer Günü için mutfağa girip, aşkınızı ona özel yaptığınız minik bir kurabiyeyle ifade etmeye ne dersiniz? Beyaz Fırın’ın pasta şefi Yeşim Erol’un formsanté okurları için hazırladığı bu nefis tatlar, sevgilinizin kalbini fethetmenin en tatlı yolu!

Orman meyveli panna cotta
Malzemeler

● 500 gr. süt kreması
● 80 gr. toz şeker
● 4 yaprak jelatin
● 1/2 çay kaşığı vanilya

Yapılışı
Süt kreması ve toz şekeri karıştırarak kaynatın. Vanilyayı ilave edin. Ateşin altını kapatın. Soğuk suda bekletip yumuşattığınız jelatin yapraklarını ekleyip karıştırarak kremanın içinde eritin. Kullanacağınız servis kaselerini hazırladığınız karışım ile doldurup buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Meyve sosu
● 500 gr. çilek
● 100 gr. toz şeker
● 100 gr. dondurulmuş yaban mersini
● 100 gr. dondurulmuş ahududu

Yapılışı
Taze çilek (temizlenmiş ve doğranmış) ve toz şekeri karıştırıp 1 saat kadar dinlendirin. Kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın ve daha sonra soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma frambuaz ve yaban mersinlerini ekleyip karıştırın. Önceden hazırlanan ‘panna cotta’ların üzerini hazırlanan sos ile süsleyerek servis yapın.

frambuazli-linzer-kurabiyeFrambuazlı linzer kurabiye
Malzemeler

● 110 gr. toz badem
● 260 gr. un
● 1/2 çay kaşığı tarçın
● 1/2 çay kaşığı tuz
● 120 gr. tereyağı
● 135 gr. pudra şekeri
● 1 çay kaşığı vanilya
● 2 adet yumurta sarısı
● Limon kabuğu rendesi
● 2 yemek kaşığı ahududu marmelatı

Yapılışı
Toz badem, un, tarçın, tuz ve vanilyayı karıştırın. Margarin, pudra şekeri, tuz ve limon rendesini derin bir kasenin içerisinde biraraya getirin. Yumurta sarılarını ilave edip, yedirin. Un karışımını ekleyip 1-2 dakika kadar karıştırıp yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Hafif unlanmış tezgah üzerinde hamuru 1/2 santimetre kalınlığında açıp istediğiniz şekildeki kurabiye kalıplarını kullanarak kesin ve fırın tepsisine dizin. Hazırlanan miktarın yarısının ortalarını kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile keserek çıkarın. 160 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra düz olanların üzerine 1/2 çay kaşığı kadar ahududu marmelatı koyup ortası kalp kalıpları ile kesilmiş olanları üzerlerine yerleştirin.

yaban-mersinli-kurabiyeYaban mersinli kurabiye
Malzemeler

● 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
● 180 gr. pudra şekeri
● 1 yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında)
● 500 gr. un
● 100 gr. nişasta
● 1/2 çay kaşığı vanilya
● 200 gr. yaban mersini

Yapılışı
Yağ ve pudra şekerini derin bir kasenin içerisinde spatula ya da mikser ile karıştırarak yumuşatın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Un, nişasta ve vanilyayı karıştırıp, eleyin. Yağ karışımına ilave edip biraraya getirin. Limon rendesini ve yaban mersinlerini ekleyin. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika kadar dinlendirin. Hafif unlanmış tezgah üzerinde hamuru 1 santimetre kalınlığında açın ve kalpli kurabiye kalıplarıyla kesip fırın tepsisine dizin. 160 dereceye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

 

cheesecake-petit-fourCheesecake petit four
Bisküvi tabanı malzemeler

● Karışık bisküvi çeşitleri (yulaflı, burçak, petit beurre)
● 1 kaşık tereyağı
● Bir tutam tarçın ve vanilya

Cheesecake malzemeler
● 400 gr. labne peyniri
● 115 gr. toz şeker
● 90 gr. süt kreması
● 2 adet yumurta
● 170 gr. eritilmiş beyaz çikolata
● 25 gr. un

Yapılışı
Cheesecake pişireceğiniz kek kabının altını folyo ile kaplayın. Bisküvileri robotta ufalayıp tereyağı, tarçın ve vanilya ile karıştırıp kalıba doldurun. Üzerine bastırarak hafifçe sıkıştırın. Derin bir kabın içerisinde labne peyniri ve toz şekeri 3-4 dakika karıştırın. Karışıma yumurtaları ilave edip karıştırın. Süt kremasını ekleyin. Ardından erittiğiniz beyaz çikolatayı ilave edip karıştırın. Son olarak unu ekleyip karışımı hazırlayın. Kalıbın içerisine bisküvi tabanını döküp fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisinin içerisine kalıbın yarısına gelecek seviyede su ilave edin. 120 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında dinlendirip soğuttuktan sonra dilimleyerek çileklerle süsleyin.

limonlu-hashasli-kurabiyeLimonlu haşhaşlı kurabiye
Malzemeler

● 525 gr. un
● 345 gr. toz şeker
● 125 gr. tereyağı
● 185 gr. yoğurt
● 150 gr. haşhaş
● 3 adet yumurta sarısı
● Limon kabuğu rendesi
● 1 limonun suyu
● 1 çay kaşığı vanilya
● 2 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı
Toz şeker, yoğurt, margarin, yumurta sarısı, limon suyunu ve rendesini derin bir kabın içerisinde karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Hamuru buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirin. Hafif unlanmış tezgah üzerinde hamuru 1/2 santimetre kalınlığında açın ve kalp kurabiye kalıpları kullanarak kesin. Fırın tepsilerine dizin ve önceden 160 dereceye ayarlanmış ve ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Dilerseniz üzerine eşit oranlarda karıştırılmış peynir kremasını (125 gr. pudra şekeri – 125 gr. labne peyniri) sürüp, haşhaş ve limon rendesi ile süsleyebilirsiniz.

Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsal

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here