Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetŞimdi tam zamanı! Bal kabağı faydaları nelerdir? İşte kalorisi...

    Şimdi tam zamanı! Bal kabağı faydaları nelerdir? İşte kalorisi…

    -

    Türk mutfağında genellikle ‘kabak tatlısı’ yapımında kullanılan bal kabağı beta karoten yönünden çok zengin bir kaynak. Peki, bal kabağı faydaları nelerdir? Bal kabağının kalorisi nedir? Bal kabağı çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı…

    BAL KABAĞI FAYDALARI

    • İçeriğindeki posa mideyi daha geç terk ettiği için daha uzun süre tokluk sağlar
    • A vitamin deposudur
    • Antioksidan içeriği zengindir
    • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır
    • Sindirim sistemini düzenler
    • Bağırsak sağlığını korur
    • Kışın soğuktan koruyacak her türlü vitamin ve minerale sahiptir
    • Bal kabağı çekirdekleri kolesterolü düşürmeye yardımcı olur
    • Erkeklerin prostat semptomlarına karşı destek sağlar.

    Güçlü bir antioksidan olan beta karoten A vitaminin öncül maddesi, karaciğerde depolanarak ihtiyaç duyulduğunda A vitaminine dönüşüyor. Ayrıca niasin, magnezyum, demir, C vitamini, potasyum gibi değerli mineral ve vitaminleri içeriğinde toplayan bu sebzenin kalori değeri de oldukça düşük.

    Sonbahar ve kış aylarında bu özel besin kaynağına sofralarınızda daha fazla yer vermek için tatlı dışında değişik alternatifler deneyebilirsiniz. Bal kabağı alırken soyulmuş, ambalajlı olanlar yerine kabuklu alıp kendiniz soyun. Çekirdeklerini de atmayın, çünkü çekirdekleri en az kabağın etli kısmı kadar faydalı. Yıkayıp kuruttuktan sonra ister taze, isterseniz kavurarak tüketebilirsiniz.

    Mevsimin yıldızlarından balkabağını sadece şeker içinde yüzen bir tatlı olarak düşünmeyin. A ve C vitaminlerinden zengin balkabağını ana yemeklerin parçası olarak nasıl kullanacağınızı araştırın.

    BAL KABAĞI BESİN DEĞERİ VE KALORİSİ

    bal kabağı besin değeri

    - Advertisement -

    BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ

    (DR. DYT. (PHD) GAMZE ŞANLI AK)

    MALZEMELER

    • 1 büyük dilim bal kabağı
    • 1 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı kinoa
    • 1 litre kaynamış su
    • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
    • Yarım çay kaşığı toz zencefil
    • Yarım çay kaşığı pul biber
    • Birer tutam değirmen karabiber ve tuz

    HAZIRLANIŞI

    Yemeklik doğradığınız soğanları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin ve üzerine dilimlediğiniz balkabaklarını ilave edin. Su ve kinoa ilave edip 10 dakika pişirin. Bal kabaklarının ezilebilir olup olmadığını çatal ile kontrol edin. Yumuşadıklarına emin olunca
    baharatları ilave edin. Mikser ile pürüzsüz hale getirin. Üzerine kabak çekirdeği ekleyip servis edin.

    Not: Her bünye farklı olabilir, doktorunuza danışmadan yemeyiniz!

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz