Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetBeslenme Raporu - Nisan 2012

    Beslenme Raporu – Nisan 2012

    -

    Kilo kontrolünde en yakın dostunuz ÇAVDAR EKMEĞİ
    Çavdar ekmeği, düşük glisemik indeks değerine sahip olması nedeniyle kandaki şeker seviyesini yavaş yükseltip yavaş düşürüyor ve böylece daha uzun süre tokluk hissi veriyor. İçeriğindeki çözünür diyet lifleri ise bağırsak hareketlerini düzenliyor, toksinlerin atılmasını sağlıyor, kolesterolü düşürüyor. Tüm bu özellikleri sayesinde çavdar ekmeği kolon kanseri, diyabet, kalp damar hastalıkları ile insülin direnci riskini de azaltıyor.

    nisan-2012-beslenme-raporu-resim-3Antep fıstığı kolesterolü sevmiyor
    Antep fıstığında demir, folat, potasyum, pantotenik asit, niasin, riboflavin, çinko ve steroller gibi sağlığa faydalı vitamin ve mineraller bulunuyor. Endrokrinoloji, Metabolizma ve Diyabet Uzmanı Prof. Dr. Metin Özata, bu maddelerin kandaki kötü kolesterolü (LDL) düşürdüğünü, ayrıca Antep fıstığının yüzde 67’sinin sağlığa faydalı yağlardan oluştuğunu belirtiyor

    nisan-2012-beslenme-raporu-resim-4Potasyum içeri sodyum dışarı
    Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir haber, az potasyum ve çok sodyum alanların, tam tersi oranda beslenenlere göre kalp ve damar hastalıklarından ölme riskinin yüzde 46 daha fazla olduğunu gösteriyor. Çünkü potasyum damarları rahatlatıyor ve sodyumun damarlar üzerindeki etkisini dengeliyor. En iyi potasyum kaynakları; muz, portakal, kuru kayısı, incir, hurma, kuru üzüm, domates, yeşil yapraklı sebzeler, ay çekirdeği, patates ve yoğurt.

    nisan-2012-beslenme-raporu-resim-2Ayın güzeli Bakla
    Pazara çıktığınızda size baharın geldiğini müjdeleyen bir sebzedir bakla… 5 bin yıllık bir geçmişi olduğu söylenen bu yeşil tanecikler; kuru fasulye, mercimek gibi kuru baklagillere de adını veriyor. Bol miktarda bitkisel protein ve karbonhidrat içeren baklanın kötü kolesterolü düşürdüğü, yüksek lif oranı ile bağırsak sorunlarına iyi geldiği ve idrar yollarını temizlediği biliniyor. Baklayı satın alırken tıpkı taze fasulyede olduğu gibi kırarak tazeliğini kontrol edebilir ve sonrasında bir-iki gün dolapta saklayabilirsiniz. Bakla ayıklarken tanelerin kararmaması için bir püf noktası ise, taneleri ayıkladıkça limonlu suya atmak… Bahar aylarında sofraları süsleyecek olan zeytinyağlı baklayı yanında yine sağlıklı bir seçenek olan yoğurtla beraber hem doyurucu hem besleyici bir ana öğün olarak tüketebilirsiniz.
    nisan-2012-beslenme-raporu-resim-5

    - Advertisement -

    Formsanté Dergisi Nisan 2012 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz


    Tam bir sebze canavarıyım

    ‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...

    Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır

    Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...

    Tek yaptığım spor oğlumla yürümek

    G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....