Güllaç geleneksel lezzetlerden… İlk dönemlerde mısır nişastasından açılan, kuruyan yufkalar süt ve şekerle ıslatılıp yenilirdi. Zamanla içine gül suyu da katılmaya başladı ve ‘güllü aş’ ismi verilen tatlı ortaya çıktı. ‘Güllü aş’ bir süre sonra da güllaç olarak anılmaya başlandı. Peki, güllacı şekersiz haliyle denemeye ne dersiniz? Diyetisyen Perihan Kılıç‘ın sizler için hazırladığı hafif ve diyet bu güllaç ile mideniz yorulmayacak. Peki, şekersiz ve diyet güllaç tarifi nasıl yapılır? İşte şekersiz, diyet güllaç tarifi…
ŞEKERSİZ, DİYET GÜLLAÇ TARİFİ
- 5 yaprak güllaç yaprağı
- 12 adet hurma
- 1 litre süt
- 8 tam ceviz
Şekersiz, diyet güllaç tarifi yapılış aşamaları
- Hurmaları sıcak suda biraz yumuşatın yumuşayınca 1 bardak sütle blender ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
- Kalan sütü de ekleyip ısıtın. Güllaç yapraklarını tek kat dizip üzerine 1-2 kepçe kadar süt döküp sonra tekrar bir kat daha güllaç yaprağı dizin.
- 3 kat olunca dövülmüş ceviz içlerini bu kata serpiştirin ve daha sonra kalan güllaç yapraklarını da tekrar kat kat dizin.
- Kalan sütü üzerine dökün, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
DİYETTE GÜLLAÇ YENİR Mİ?
Güllaç kültürümüzde ayrı bir yere sahiptir. Sağlıklı bir kişi yasaklarla dolu bir beslenme programı yerine tüm besin ögelerinden tüketebilir. Porsiyon ölçülerine dikkat ederek, gün içinde değişimler yaparak ve daha aktif bir hayat sürerek kilo kontrolü sağlamak mümkün. Haftada bir kez, bir porsiyon güllaç tüketebilirsiniz.
BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
- Sağlıklı iftar nasıl olmalı, oruç neyle, nasıl açılmalı? İşte 15 öneri
- Ramazan’da basit ve hafif tatlı tarifleri
- İşte birbirinden nefis şekersiz, diyet tatlı tarifleri
- Diyette olanlar için hafif sütlaç tarifi
- Farklı güllaç tarifleri için bakabilirsiniz