Hyaluronik Asit günümüzde ameliyatsız estetik alanında en sık uygulanan dolguların üretiminde kullanılan temel yapıtaşlarından birisidir. Ciltte su tutarak nem sağlayan Hyaluronik Asit kendi molekül ağırlığının 1000 katına kadar su bulundurabilmesi nedeniyle cildi çevresel etkilere karşı korur. Bu yüzden geçmişten günümüze baktığımızda, insanın doğal yapıtaşı olan Hyaluronik asit, dolgu üretiminde en çok tercih edilen malzeme olmuştur.
Hyaluronik dolgular arasında, doğal volüm sağlayan, ciltle bütünleşme süresi kısa, günlük hayata dönüşü hızlandıracak, güvenli bir dolguya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr Yusuf Topal, HA Densimatrix teknolojisiyle yeni nesil MesofillerMonofazik Dolgu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Küçük yaşlarda vücutta çok olan Hyaluronik Asit yıllar içinde azalır…
”Hyaluronik Asit vücudumuzun doğal bir parçasıdır. Vücudumuzda doğal şekilde en sık cildimizde bulunur ve fizyolojik süreçte cildimizde su tutarak, cildin nemini sağlar ve yüz hacmimize önemli katkıda bulunur. Küçük yaşlarda cildimizde en yüksek oranlarda bulunurken özellikle 30’lu yaşlardan sonra yavaş yavaş miktar olarak azalmaya ve fonksiyonunu kaybetmeye başlar. Zaman içinde azalması yüzümüzde hacim ve nem kaybına sebep olur. Ancak aslında sağlıklı, dinamik bir görünüm için elzem bir yapıtaşımızdır. Tüm cildimizin hem nemli hem de çevresel etkilere karşı (güneş, rüzgar, kuruluk, solaryum vb…) kuvvetli olmasını sağlar. Bilindiği gibi nemli ve hacimli yüz, sağlıklı bir görünümün en önemli belirtisidir.
Cildi nemli tutan Hyaluronik Asit çok önemli bir dolgu malzemesidir
Hyaluronik Asit dolguların, cildinizle doğal bir şekilde bütünleşmesi, yapılan alanda hızlı volüm yaratması, gözle görülür etki oluşturması iyi taraflarıdır. Hyaluronik Asitten üretilen dolgular için bir çok marka sayabiliriz. Mesofiller, Perfectha, vb. Esasında hepsi birbirinin benzeridir ve sadece yoğunlukları değişkendir. Hemen hemen ameliyatsız gençleşmek isteyen her birey ve doktorları tarafından en sık tercih edilen dolgu grubudur.
YÜZ BÖLGESİNDE EN SIK DOLGU UYGULANAN ALANLAR
Yüzümüzde dolgu uygulama alanlarına bakarsak elmacık alanı, burun kenarı çizgisi (nazolabial çizgi), ağız kenarı alanı (marionnettezone), çene ve çene hattı (jawline) dikkati çekmektedir. Yüzün dinamik akışını belirleyen, yüzde hacim etkisi ve güzel görünümünün kilit noktaları bu alanlar, bütünsel yüz yaklaşımının olmazsa olmaz dolgu uygulama alanlarıdır. Tüm bu bölgelerin yüzün projektif yaklaşımında değeri paha biçilmezdir.
Birbirinden farklı yapı ve özelliklere sahip bu dolgu uygulama alanlarında hepsine birden uygun ideal dolgu bulmak geçmişte oldukça zordu. Üretilen dolguların temel yapı taşı Hyaluronik asit olsa da, iki fazlı yapıda olmaları;yani, hem birbirine çapraz bağlı hem serbest gezen HA bulundurması, farklı yoğunlukta Hyaluronik asit içermesi, dolguların yüz ile uyum sürecini etkilemektedir. Dolguların hem yapıldığı an bütünsel bir şekilde tüm yüzde homojen yapıda tutunması hem de erime süreçlerinde homojen erimesi dolgu uygulayıcıları olan doktorlar tarafından beklenen bir özelliktir.
‘MONOFAZİK’ YAPIDAKİ DOLGULAR UYUM SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR
İki fazlı HA dolguların belki de en büyük kusuru erime süreçlerinde ortaya çıkabilen farklılıktır. İdeal dolgunun tamamen çapraz bağlı yani ‘Monofazik’ yapıda tek, bütün olması ve cilt ile hemen uyum içine girmesi gerekliliği bir ihtiyaçtır. İnovasyonun ön plana çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Hyaluronik asit dolguların 20 yıla yakındır benzer kalmasının şaşırtıcı olduğunu söylemeliyim. Hyaluronik dolgular arasında da açıkcası uzun bir süredir hasta konforunu arttıracak, ciltle bütünleşme süresini ve günlük hayata dönüşü kısaltacak, tüm yüzde rahatça güvenle kullanabileceğimiz mesofiller gibi yeni nesil densimatrix teknolojisine sahip HA dolgulara ihtiyaç vardır.
Yeni nesil Mesofiller ‘Monofazik’ Hyaluronik Dolgu önemli bir aşama…
Mesofiller ‘Monofazik’ yeni nesil Hyaluronik Dolgu bu ihtiyacı karşılayarak açığı tam olarak doldurmuş görünüyor. Kullanıma başladığımızda; yüzün tutucu noktaları olan elmacık, nazolabial, marionenette ve çene bölgesinde ‘Intense’ formunun, yüzün daha kendine özel bölgeleri olan burun, dudak ve gözaltı alanları için ise ‘Global’ formunun performansının son derece etkileyici olduğu görülüyor. Tek bir yapıda, doğru yoğunlukta hazırlanmış MESOFILLER HA DENSIMATRİX dolgular uygulama esnasında dengeli volüm sağlarken, erime sürecinde de dengeli bir erime sağlamayı hedefliyor. Çapraz bağlı dolguların formülünde yer alan BDEE denen katkı maddesini dünyada en düşük oranda içeren mesofiller densimatrix dolgular daha güvenli bir kullanım imkanı sunuyor. Yüksek yoğunluklu, tamamen çapraz bağlı yapısı hem doğal volüm etkisini güçlendirmiş, hem de HA dolgular arasında hasta memnuniyetini bir üst basamağa çıkarmıştır.”
İLGİLİ İÇERİKLER
- Çene dolgusu kimlere yapılır? Türk kadınlarına uygun mu?
- Dudak dolgusu nasıl yapılır? Acıtır mı? Etkisi ne kadar sürer?
- Dolgu enjeksiyonu uygulamaları nelerdir?
- Şimdi moda Selfie dolgusu!