Diğer
    Ana SayfaGüzellikEstetik mevsimi

    Estetik mevsimi

    -

    mart-2013-estetik-resim-3GÖZ AMELİYATLARI
    Göz ameliyatları ikiye ayrılıyor: Üst göz kapağı ve alt göz kapağı ameliyatı. Üst göz kapağının altındaki deri, adale ve yağlar zaman geçtikçe sarkıyor. İnsana yorgun ve akşamdan kalmış bir ifade vermeye başlıyor. Problemsiz ve kolay bir ameliyat olarak kabul ediliyor. Riski minimal çünkü gözü açıp kapayan sinirlerden veya adaleden uzakta yapılan bir operasyon. İz kalıyor ancak hasta uyurken dikkatli bakılırsa görülebiliyor. Alt göz kapağı ameliyatı ise üst göz kapağına göre daha problemli bir ameliyat. Yerçekimine karşı alt göz kapağının adalesinin korunması gerekiyor. Alt göz kapağı ameliyatında kapağın altındaki yağlar alındıktan sonra onun altındaki bölgenin aşağı gitme ihtimali var. Dolayısıyla çökük veya çıkıntı gibi sorunların görülme riski bulunuyor. Op. Dr. Osman Oymak, “Ben ifadenin değişmemesi gereken bir ekolden olduğum için üst ve alt göz kapağına ayrı ameliyatlar yapmayı tercih ediyorum” diye ekliyor.
    İyileşme süresi: Üst göz kapağı ameliyatı narkozsuz yapılıyor, hasta aynı gün evine gidebiliyor. Ameliyattan sonraki üç günde o bölge şişiyor, hatta hasta “Yanlış mı yaptım?” diye düşünebiliyor. Üç gün ödemler süratle geçiyor. Bir hafta sonra sokağa çıkar hale geliniyor ama bir ay boyunca ödemlerin etkisi görülebiliyor. Alt göz kapağı ameliyatında da narkoz kullanılmıyor, bir hafta 10 gün içerisinde ödemler gidiyor.
    Zamanlama: Ameliyattan bir ay sonra direkt güneş ışığı alınmaması gerektiği için en geç mayıs sonu yapılması öneriliyor.

    BURUN AMELİYATI
    Op. Dr. Osman Oymak, burun ameliyatında dikkat edilmesi gereken noktanın çevremizde sıkça rastladığımız “kemiği törpülemek” kavramı olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Kemiği törpülediğiniz zaman 1 milimetreden fazla bir şey kazanamazsınız. Ayrıca burun kemikleriniz incedir, ki hava geçer arasından; ince bir şeyi törpülerseniz de kırılır. Kemiği kırmadan yapılan burun ameliyatı yüzde bir iken kemik kırılarak yapılanlar yüzde 99 civarındadır. Kemiğin kırılması için de eli bu tip ameliyatlara alışmış bir cerrah gerekiyor.” Burun ameliyatında doktorun kontrolünde olmayan iyileşme bölümleri de bulunuyor; burnun ucunda kıkırdak veya derinin yapışması gibi. Burun ameliyatları yüzde 5 civarında ikinci müdahale gerektirebiliyor. Gerektiği durumda ikinci operasyon dokuz aydan önce yapılamıyor. Op. Dr. Oymak, “Hasta ile çok iyi anlaşmak gerekiyor çünkü karşılığı olmayan kavramlar kullanılıyor. ‘Yüzüme gitti, içime sindi’ gibi soyut kavramlar üzerinden konuşuluyor. Doktorun elindeki malzemeyle neler yapabileceğini hastaya çok iyi anlatması gerekiyor” diye uyarıyor.
    İyileşme süresi: Burun ameliyatında narkoz kullanılıyor. Bir hafta alçıyla dolaşılıyor. Hasta 15 gün sonra normal hayatına dönebiliyor. Ödemi en uzun süren ameliyat; altı-dokuz ay arası ödem oluyor. Ağır, kalın güneş gözlüklerinin takılması önerilmiyor.
    Zamanlama: Kış aylarında yapılması tavsiye ediliyor.

    Estetik ameliyatın 3D kuralı! 1-Derdini çok iyi anlatmalısın. 2-Derdin gerçekçi olmalı. 3-Derdin sağlam temellere oturmalı.

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz