Vegan beslenme şeklini benimsemiş kişiler için yapılan yemeklerin denenmiş ve lezzetli olması çok önemlidir. Biz de sizler için Beslenme Koçu Anıl Ercan‘dan hem denenmiş hem de lezzetli olan fırında yağsız vegan falafel tarifi aldık. İşte ‘vegan falafel nasıl yapılır?’ sorusunun yanıtı…
VEGAN FALAFEL TARİFİ
MALZEMELER
- 2 su bardağı kuru nohut (önceden ıslatılarak, 6-12 saat suda bekletilmiş)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3/4 su bardağı maydanoz
- Çeyrek su bardağı kişniş yaprağı
- 1 yemek kaşığı nohut unu
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı deniz tuzu
YAPILIŞI
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve kişniş yaprağını ince ince doğrayın.
- Tüm malzemeleri mutfak robotunda nohutlar iyice parçalanana kadar karıştırın.
- Ancak aşırı un ufak hale gelmemesine özen gösterin.
- Ellerinizi kullanarak, falafel karışımını küçük toplar halinde şekillendirin.
- Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında rengi altın-kahverengi olana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- İlk 15 dakikadan sonra bir kez çevirin.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Vegan tantuni nasıl yapılır? İşte vegan tantuni tarifi…
- Vegan kokoreç nasıl yapılır? İşte leziz vegan kokoreç tarifi
- Vegan menemen nasıl yapılır? İşte leziz vegan menemen tarifi
- Sağlıklı vegan yaşamın formülü
- Son yılların trendi: Bitkisel proteinli beslenmek