Domatesli, marullu, rokalı ya da mısırlı…Salatalar hem vitamin deposu hem de sindirilmeleri çok kolay! Sağlıklı yaşamı benimseyenler, artık fast food yerine rengarenk görüntüleriyle göz kamaştıran salatalara rağbet ediyorlar.Üstelik bu salatalar kilo da aldırmıyor.
Baharatlı Tavuk Salatası
Malzemeler:
100gr yeşillik,
90gr ızgara tavuk göğsü,
60 gr tereyağı,
60gr kremşanti,
10 gr pulbiber,
20 gr domates,
10 gr tavuk bulyon,
10 gr doğranmış zeytin,
25 gr kaşarpeynir,
4 adet çilek
Hazırlanışı: Yeşillikleri derin bir kaba yerleştirin. Tavuğu doğrayıp, tavada sote edin. Domatesleri küp küp doğrayın.Tüm malzemeyi derin bir kapta hafifçe pişirin ve yeşillikler üzerine yerleştirin. Kaşar, zeytin ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Yeşil Bahçe Salatası
Malzemeleri :
20 gr Marmaris yeşilliği,
50 gr göbek salata,
roka,
10 gr maydonoz,
4 adet kokteyl domates,
20 gr kavun dilimi,
30 gr çilek,
30 ml yağ ve limon sosu.
Hazırlanışı : Marmaris yeşiliklerini tabağın dışına, göbek salatasını ise içine doğru yerleştirin. Salatayı, kokteyl domatesleri, kavun dilimleri ve çilek ile dekore edin. Üzerine zeytinyağı ve limon sosu gezdirdikten sonra servis yapın.
Mısırlı Elma Salatası
Malzemeleri :
100 gr yeşilik ( marmaris yeşillikleri, marul ) 30 gr mısır,
50 gr kırmızı elma,
40 gr karpuz dilimi.
Hazırlanışı : Yeşilikleri yıkadıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Elma ve karpuzu ince ince dilimleyin. Haşladığınız mısırları yeşiliklerin üzerine serpiştirin. Elma ve karpuz dilimlerini de simetrik bir şekilde yerleştirin. Limon ve zeytinyağlı sos gezdirerek servs yapın.
Sezar Salatası
Malzemeleri :
80’er göbek salatası,
roka, marul ve parmesan peyniri,
40 gr marul yaprakları,
4 adet çilek,
3 adet koktyl domates,
4 çubuk kızartılmış makarna,
50 gr sezar sos.
Hazırlanışı : Tüm yeşillikleri tabağa bolca yerleştirin. Parmesan peynirini bir tavada eriterek yeşiliklerin kenarına dikey olarak koyun. Salataya, kokteyl domateslerini ve çileği de katın. Sezar sosu da gezdirdikten sonra kızartılmış çubuk makarnayla dekore edin.
SEZAR SOSU
8 gr mayonez, 18 gr ançuez, 14 mlt limon suyu, 20 gr sarımsak, 40 gr hardal, 8 ml sirke, 60 gr Parmesan peyniri, 25 mlt zeytinyağı, 7 ml su, 3 gr tuz ve 2 gr marabiber derin bir kapta karıştırın.