Diğer
    Ana SayfaYemekFormuna dikkat edenler için

    Formuna dikkat edenler için

    -

    haziran-2013-yemek-resim-3Izgara levrek
    ● 250 g levrek fileto
    ● 5 g zeytinyağı
    ● 80 g karışık yeşillik
    ● 1 g deniz tuzu
    Patates püresi için:
    ● 150 g patates
    ● 40 g light süt
    ● 40 g kapya biber
    Karamelize domates sos için:
    ● Birkaç yaprak taze fesleğen
    ● 100 g domates
    ● Çeyrek limonun suyu
    ● 1 çay kaşığı balsamik sirke
    ● 1 çay kaşığı elma sirkesi
    ● 1 çorba kaşığı kıyılmış kuru soğan
    ● 30 g domates suyu
    ● 1 g deniz tuzu
    Bütün bir levreğin pullarını ve iç kısmını temizledikten sonra iki fileto olarak ayıklayın ve temizleyin. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve fesleğenle marine edip ızgarada pişirin.
    Patatesleri soyun, yıkayın ve haşlayın. Püre yapmak için iyice haşlanmış patatesleri süzün ve geniş bir kaba alın. Kırmızı biberleri közleyin ve püre haline getirin. Haşlanmış patatese, kırmızı biber püresi, süt, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırarak püre haline getirin. Sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada hafif kızdırın, sırasıyla ince kesilmiş kuru soğan, küp kesilmiş domates ilave edin ve soteleyin. Son olarak, domates suyu, balsamik sirke, elma sirkesi, esmer şeker, fesleğen ve deniz tuzu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Sosun kıvamı taneli, akıcı ve tatlı ekşi olmalı. Izgara levreği düz bir tabakta, Akdeniz yeşilliklerinin yanına bir servis kaşığı kırmızı biberli patates püresi ve karamelize domates sosla birlikte servis edin.
    Sadece 380 kalori

    haziran-2013-yemek-resim-4Fırında sebzeli piliç rulosu
    ● 180 g piliç bonfile
    ● 100 g sarı kırmızı biber
    ● 40 g kabak
    ● 20 g havuç
    ● 20 g pırasa
    ● 3 g deniz tuzu
    ● 15 g zeytinyağı
    ● 120 g tatlı kabuklu bezelye
    ● 50 g kapya biber
    ● 20 g light taze kaşar
    ● 1 çay kaşığı light soya sosu
    ● 1 tutam taze kekik
    ● Karabiber
    Piliç bonfileyi ince dövün. Sebzeleri jülyen doğrayın ve zeytinyağıyla soteleyin, soya sosuyla tatlandırın. Piliç bonfileye sote sebzeleri ve rendelenmiş peyniri ilave ederek rulo şeklinde sarın. Tavada zeytinyağı, taze kekik, karabiber, deniz tuzu ilave edin, kısık ateşte mühürleyin ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Tatlı kabuklu bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle sote edin. Kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyu ilave ederek mutfak robotunda püre haline getirin ve bir sos elde edin. Düz bir tabağa sotelenmiş tatlı bezelye üzerine ikiye kesilmiş piliç rulosu ilave edin, son olarak biber sosunu ilave ederek servise hazırlayın.
    Sadece 321 kalori

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz