Diğer
    Ana SayfaYemekGlutensiz tabaklar

    Glutensiz tabaklar

    -

    İstanbul-Maçka’da yer alan St. Regis Brasserie, glutensiz, hafif, besleyici menüsü ile glutensiz beslenenlerin, diyet yapanların ve sağlıklı yaşam tutkunlarının durağı. Brasserie’nin zengin menüsünden sizler için beş farklı tabak seçtik. İşte tarifleri…

    Derleyen: Aytaç Özkardaş Gozzi
    Fotoğraflar: Ozan Kutsal

    Humusu A-la
    Falafel için malzemeler
    250 g nohut
    3 yemek kaşığı bezelye
    1 diş sarımsak
    1/2 orta boy kırmızı soğan
    1 tutam taze nane
    1 tutam taze kişniş
    1/4 acı kırmızı biber
    1/4 çay kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı kimyon
    1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
    1/2 çay kaşığı yenibahar
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Hazırlanışı
    Nohudu bir gün önceden üzerini bir karış geçecek kadar ılık suya koyup ıslayın. Ertesi gün süzüp iyice yıkayın. Çiğ olarak diğer malzemelerle birlikte mikserden geçirin.
    Arzu ettiğiniz şekli verip derin yağda kızartın.

    Humus için malzemeler
    100 g nohut
    20 g tahin
    1 tutam limon tuzu
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 çay kaşığı beyaz toz biber
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Hazırlanışı
    Bir gün önceden nohudu ılık suya koyun, ertesi gün süzüp iyice yıkayın. Su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış nohudu süzdürüp soğutun. Diğer malzemeleri ilave edip, mikserden geçirerek, püre haline getirin.

    Garnitürü için malzemeler
    1 adet avokado
    1/4 salatalık
    1/4 havuç
    2 adet kiraz domates
    1/2 salatalık turşusu
    1 adet arpacık soğan turşusu

    - Advertisement -

    Tabağınıza humus ve falafeli yerleştirip üzerini garnitürlerle süsleyerek servise hazır hale getirin.


    Soğuk yoğurt çorbası
    Malzemeler
    (10 porsiyon için)
    1 kg yoğurt
    1 bağ taze nane
    2 adet salatalık
    2 adet limon
    100 g karabuğday
    2 adet avokado
    1 tatlı kaşığı tuz
    5 yemek kaşığı zeytinyağı

    Hazırlanışı
    Karabuğdayı iyice yıkayın ve ortalama altı saat kadar suda bekletin. Daha sonra ılık su ile bir kez daha iyice yıkadıktan sonra tencereye alın ve içerisine bir miktar tuz atıp, 15–20 dakika haşlayın. Süzüp iyice yıkadıktan sonra bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Karabuğdaylar haşlandıktan sonra süzüp soğutun ve içerisine ince doğranmış salatalık, taze nane, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ilave edin.

    • Diğer yandan yoğurdu taze nane ve salatalık ile blender’dan geçirin. İçine bir miktar tuz ve zeytinyağı da ilave edin. Servis için önce çorba tabağının ortasına bir miktar karabuğdaylı karışımdan koyun ve üzerine ince dilim avokado ekleyin. Yoğurtlu karışımı da kaseye ekleyerek servise hazır hale getirin.


    Glutensiz domates soslu penne
    Malzemeler
    (1 porsiyon)
    90 g glutensiz penne makarna
    5 adet kurutulmuş domates
    3 adet çekirdeksiz kalamata zeytin
    1 adet iri boy domates
    Birkaç yaprak fesleğen
    1 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı parmesan peyniri
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Hazırlanışı
    Kaynar suyun içerisine bir kaşık tuz ve az miktar zeytinyağı ilave ederek, glutensiz penne makarnayı 10-12 dakika kadar haşlayın.

    Not:
    Glutensiz makarnalar normal makarnalara göre 4-5 dakika daha geç pişiyor.
    Makarnalar haşlanırken bir tavanın içerisine ince kıyılmış kurutulmuş domates, çekirdeksiz doğranmış kalamata zeytin ve sarımsağı koyup zeytinyağında soteleyin.
    Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi tavanın içerisine ilave edin, ardından fesleğeni ve baharatlarını da ekleyip sosunuzu lezzetlendirin.
    Makarnayı süzün. Sosun içerisine ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
    Üzerine bir miktar rendelenmiş parmesan ekleyin.


    Bademli enginar salatası
    Malzemeler
    (1 porsiyon)
    3 adet enginar kalbi
    1 orta boy kuru soğan
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 adet sultaniye bezelye
    1/4 portakal
    1/4 limon
    1 tatlı kaşığı lor peyniri
    1 tatlı kaşığı nar ekşisi
    1 tatlı kaşığı file badem
    1 tutam tuz
    Hazırlanışı
    Körpe enginarları zeytinyağında soğan ile kavurun ve üzerini kaplayacak kadar su ilave edip pişirin. Pişirme esnasında içerisine bir miktar limon suyu ve tuz ilave edin. İşlemi tamamlandıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan enginarları servis tabağına alıp; üzerini haşlanmış bezelye, portakal dilimleri, lor peyniri, file badem ve roka ile süsleyin.


    Detoks salatası
    Malzemeler (1 porsiyon)
    1 tutam Akdeniz yeşilliği
    1 adet yeşil elma
    1/2 havuç
    1/4 kereviz kökü
    4 adet kiraz domates
    4 adet kuru kayısı
    4 adet hurma
    1 adet limon
    1 avuç ceviz içi

    Hazırlanışı
    Bütün malzemeler ince kıyım doğrayın. Salata kasesine koyup karıştırın. Üzerine taze sıkılmış limon suyu ekleyerek servis edin.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz