Diğer
    Ana SayfaYemekİtalya’dan serin tatlar

    İtalya’dan serin tatlar

    -

    Birbirinden lezzetli dondurmalar yaratmak için sadece taze mevsim meyvelerini ve doğal malzemeleri kullanmak ister misiniz? Mua Gelatieri d’Italia’ şefleri bu kez dondurma laboratuvarlarına formsanté okurları için girdi. Bu birbirinden nefis, birbirinden serin İtalyan tatları ile kendinizi şımartmaya hazır mısınız?

    LİMONLU DONDURMA (SORBE)
    Malzemeler-4 kişi için

    ● 120 g taze sıkılmış limon suyu
    ● 230 g su
    ● 80 g şeker
    Hazırlama
    Suyu 60°C ısıtın, içine şekeri ve limon suyunu ilave edin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirsiniz. Bu durumda daha kremsi bir yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.

    yemek-temmuz-2012-resim-2KAYISILI DONDURMA (SORBE)
    Malzemeler-4 kişi için

    ● 250 g taze ve olgun kayısı (ayıklandıktan sonra tartılmış)
    ● 135 g su
    ● 115 g şeker
    Hazırlama
    Kayısıları robotta püre haline getirin. Suyu 60°C’ye ısıtın. Şekeri ve kayısı püresini suya ekleyin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirsiniz. Bu durumda daha kremsi bir yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.

    yemek-temmuz-2012-resim-3BİTTER ÇİKOLATALI DONDURMA (SORBE)
    Malzemeler-4 kişi için

    ● 150 g iyi kalite bitter çikolata (en az yüzde 75 kakao oranı)
    ● 270 g su
    ● 80 g şeker
    Hazırlanışı
    Çikolataları benmari usulü eritin. Yani metal bir kabın içine koyun, bu kabı da kaynayan suya oturtun ve çikolatanın erimesini sağlayın. Suyu 60°C’ye ısıtın ve erimiş çikolatanın üzerine ilave edin. En son şekeri de bu karışıma ekleyin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirsiniz. Bu durumda daha kremsi bir yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz