Diğer
    Ana SayfaİlişkiKıskançlık nasıl yenilir? Kıskançlıkla başa çıkmanın 10 yolu

    Kıskançlık nasıl yenilir? Kıskançlıkla başa çıkmanın 10 yolu

    -

    Kıskançlık nasıl yenilir? Bu makalede bu soruya yanıt olabilecek önerileri derledik. Özellikle özgüveni nispeten daha düşük bireylerin kıskançlık hisleri daha yoğun olabiliyor ve bu en başta da o kişiye zarar veriyor. Kıskançlık nasıl yenilir diyorsanız bu öneriler yararlı olabilir. İşte ThoughtCatalog’ta yer alan makaleye göre kıskançlıkla başa çıkmanın 10 yolu ve öneriler:

    1. Hiç kimse yaradılış olarak acı çekmekten muaf olarak dünyaya gelmemiştir. Kimse kaybetmeden yaşamayacaktır. Herkes, hayatı boyunca birçok korkuyla yüz yüze geliyor ve bunların üstesinden gelmeye çalışıyor. Kıskandığınız insanlar ne kadar sizin gözünüze kusursuz görünse de, mutlaka hayat hikayelerinde onların da üstesinden gelmek zorunda kaldığı bazı zorluklarla karşılaştığını göz ardı etmeyin.

      SİZ O KİŞİYİ KISKANIYORSUNUZ AMA…

    2. Bir kişinin başarı hikayesinin tamamını gerçek anlamda bilemeyebilirsiniz. Sadece onların hayattaki başarısı, görüntüsü sizinkinden çok daha nefes kesici ve parlak diye onlardan nefret edemezsiniz. Onların kendilerini yeterli hissetmedikleri anlarda tek başlarına ağladıklarını ya da kendilerini paraladığını görmediniz bile. Çünkü bunları sizin yanınızda yaşamadılar. Her zaman sizin onları gördüğünüz gibi mükemmel olmadılar ama başaramadıklarını bir şekilde kamufle ettiler. Kıskandığınız insanların başarısız ya da yetersiz olduklarında neler hissettiklerini, yaşadıklarını bilemezsiniz. Bu nedenle onları kıskanmak için de bir sebebiniz yoktur.

      KAZANDIRMAZ, KAYBETTİRİR

    3. Kişilerin insani durumlarla ilgili paylaşım yapacakları çok şeyleri var. Sadece kıskançlık nedeniyle onlardan bir şeyler öğrenmeye istekli olmamak, size hayatta herhangi bir şey kazandırmayacağı kadar kaybettirir.
    4. Aşırı kıskançlık, sizin bir kimlik sorunu yaşadığınızı ortaya koyar. Yani bir birey olarak kim olduğunuzu bilmiyorsunuzdur. Eğer günlerinizi bu içinizi kemiren duygularla geçiriyorsanız, kendinizi bir hiç olarak hissedersiniz. Kimseye başarılarıyla değer biçmeyin. Kendinize önem verin ve kendi öneminizi anlayın.
    5. Siz insanların attıkları gollere konsantre oluyorsunuz ve bunlara imreniyorsunuz. Ancak onların hedefe ulaştıklarında hissettiklerini yargılayamazsınız. Çünkü her şeyden önce onların buna ulaşmadan yaşadıklarını, bunalımlarını ve sıkıntılarını bilemezsiniz. Yani sizin gördüğünüz çerçevenin dışında farklı bir geçmiş bulunabilir.

      KISKANÇLIĞI MOTİVASYON İÇİN KULLANMAK YARARLI MI?

    6. Kıskançlık duygusunu daha iyiyi yapabilmek için motivasyonlarında kullanan insanlar, sonunda hüsrana uğrayacaktır. Çünkü kendilerini yeterli bulmayacaklardır. Derin bir güvensizlik duygusuyla hareket ettiğiniz için peşinde koştuğunuz hiçbir şey, başarıya ulaşsanız bile sizi sonunda mutlu etmeyecektir.
    7. Sadece kıskançlık duygularıyla hareket ettiğiniz için belki de istemediğiniz bir sonu elde etmeye çalışıyorsunuzdur. Ya da derinlerde gerçekte istediğiniz potansiyelinizi açığa çıkarmak, sizi kısıtlayıcı ve sınırlayıcı duygulardan kurtulmak istiyorsunuzdur. Belki de bu felç edici duygular nedeniyle kendinizden şüphe duyuyorsunuzdur. Bu unsurlar nedeniyle diğer insanların başarılarına odaklanıyorsunuz. Yani kıskançlık duyguları nedeniyle karşınızdaki kişiyi gözünüzde büyütmüşsünüzdür. Bu nedenle de kendinize değil sadece onun başarılarına odaklanırsınız.
    8. Kıskançlık duygularınızı bastırma konusunda uzman olmak, sizin onların üstesinden geleceğiniz anlamına gelmez. Aslında bu basitçe, kendi başarısızlıklarınızı göz önüne almayarak, diğer insanların başarılarına odaklanma eğiliminizden rahatsız olduğunuz anlamına gelir. Yani onlara doğrudan bakmayarak bu sorunlara sahip olduğunuzu kabul etme cesaretine sahip değilsiniz. Bu da bastırılmış duygulara sahip olmanıza neden olur. Kıskançlık duygularınızı bastırmışsınızdır ancak er-geç ortaya çıkabilir.

      SAVUNMA MEKANİZMASI OLARAK KISKANÇLIK

    9. Kıskançlık aslında sizin bilinçaltında istediğiniz ödülleri, övgüyü, diğerlerinin onayını istediğinizi anlatan bir duygudur. Bu da diğer insanların sizlerden başarıya daha çabuk ulaşmasını hak etmediklerini inanmanızı sağlar. Böylece kendini kendinizi, “Hak etmedikleri halde iyi haldeler. Başarılılar” diyerek, bu duyguları kendinize karşı bir savunma mekanizması olarak kullanırsınız.
    10. Her ne kadar kıskançlık zehirli bir duygu olsa da, onu görmemezlikten gelmek sizi daha da köreltebilir ve kendinizi kötü hissetmenize neden olur. Kıskançlık duygusunu kabul etmelisiniz ve onu hangi durumlarda beslendiğini öğrenmelisiniz. Böylece kendinizi çok daha iyi hisseder, eksik taraflarınızı açığa çıkarıp, tamamlayabilirsiniz.

    MİNİK BİR KISKANÇLIK TESTİ

    Biraz kıskançlık her sağlıklı ilişkide yaşanabilir, ancak aşırıya kaçtığında hem partnerinizin hem de sizin sağlığınızı ve mutluluğunuzu olumsuz etkileyebilir. Peki nerede kırmızı ışık yanıyor, kıskançlık tehlikeli olmaya başlıyor? Formsante arşivinden minik bir kıskançlık testi:

    * Partide partneriniz başka bir kadınla sohbet ediyor. Siz de onu biraz kıskandınız ama biliyorsunuz ki partiyi sizinle terk edecek ve birlikte evin yolunu tutacaksınız…

    YEŞİL IŞIK: Kıskançlığınız SAĞLIKLI… Kendinizden de ondan da eminsiniz. Partnerinize yönelen ilgiyi özgüveninizi artırmak için kullanıyorsunuz.

    * Size yüzde yüz bağlı olup olmadığını anlamak için eşinizin elektronik postalarını ve mesajlarını okuyorsunuz.

    - Advertisement -

    SARI IŞIK: Kıskançlığınız SAĞLIKSIZ olmanın tam eşiğinde. Partnerinizle endişelerinizle ilgili konuşun, ilişkinizi mahvetmek yerine ona güvenmenin yollarını arayın.

    * Partnerinizin çevresindeki bütün kadınları sizden daha çekici bulduğuna inanıyorsunuz ve yoğun bir şekilde sizi terk edeceği endişesi yaşıyorsunuz.

    KIRMIZI IŞIK: Kıskançlığınız TEHLİKELİ olabilir. Bu şekilde sağlığınıza ve ilişkinize zarar verebilirsiniz.

    * Partnerinizle konuşun, eğer anksiyetenizi yatıştırma noktasında yardımcı olamıyorsa belki de sizin için uygun biri değildir…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz