Mutlu, sağlıklı, doğal

03122013 mutlubeslen1

Daha uzun yaşamanın yolları hakkında birçok şey okumuş olabilirsiniz. Bunların hepsini ezberlediğinizi de biliyoruz; az içki içmeli, spor yapmalı, günde beş öğün sebze ve meyve tüketmeli ve tabii ki sigara içmemelisiniz. Siz bu maddeleri ezberlemiş olsanız da Cambridge Üniversitesi’nin 20 bin kişi üzerinde yaptığı araştırma uzun, sağlıklı ve mutlu yaşamanın gerçekten bu dört formüle bağlı olduğunu ve bu dört formülü uygulayan kişilerin uygulamayanlara oranla 14 yıl daha uzun yaşadığını ortaya koydu.

Bütün lezzetli şeyler kalorili ve kremalı mı olmak zorunda? Eğer bu soru sizin de kafanızı meşgul ediyorsa kalorili bir tatlı yemek yerine, üzerine bal dökülmüş bir meyve salatası ya da dondurulmuş meyvelerle yapılmış bir yoğurt yiyebilirsiniz.

 

Kendinize zaman ayırın ve yogaya başlayın. Unutmayın, yoga yapanlar vücutlarına daha çok güveniyor.

 

Mutlu ve sağlıklı olmak için balık yemelisiniz

Yapılan araştırmalar Omega 3 yağının yetersiz alımıyla kandaki serotonin seviyesinin düşük olması arasında bağlantı olduğunu gösteriyor. Serotonin hormonunun düşük olması depresyona neden oluyor. Yeni Zelanda, Kanada ve Almanya gibi Omega 3 yağının az tüketildiği ülkelerde depresyon oranı yüzde 5 iken Japonya ve Tayvan gibi yeterli dengede Omega 3’ün tüketildiği ülkelerde bu oran yüzde 1 civarında. Amerika’da 44 kişi üzerinde yapılan araştırma ise günde 100 gram balık yağı alımının dört ay sonra depresyonu azalttığını ortaya koyuyor.

 

Başınız mı ağrıyor? Parasetamol içeren bir ağrı kesici kullanmak yerine söğüt kabuğunu deneyin. Söğüt kabuğunun ağrı kesici özelliği yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. 1 çay kaşığı söğüt kabuğunu iyice ezin. Ardından bir fincana koyup üzerine sıcak su ilave ederek demleyebilirsiniz. Bu çayı günde 2-3 defa içebilirsiniz.

 

03122013 mutlubeslen2Et ağırlıklı yerine sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih edin. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre hayvan yetiştirmek küresel ısınmanın hızlanmasına neden oluyor. Çünkü hayvan yetiştiriciliği sonucu küresel ısınmanın büyük bir bölümünden sorumlu olan karbondioksit, metan ve nitrik oksit gibi gazlar ortaya çıkıyor. Endüstriyel çiftliklerden yayılan yüksek miktarlardaki toz hava kirliliğine yol açıyor. Çiftlik hayvanlarının yüksek miktardaki dışkıları, içlerinde bulunan ilaç ve bakterilerle birlikte yeraltı sularına, derelere, göllere karışıyor ve su kirliliğine yol açıyor. Bu nedenle sebze tüketmek doğal çevreyi korumanın en önemli adımlarından biri.

 

Polyester içeren yastık kılıfınızı ipek olanla değiştirme vaktiniz geldi. Polyester üretilirken içeriğinin yüzde 25’i havaya karışıyor ve bu da hava kirliliğine neden oluyor. Ayrıca uyurken saçlar ipek kılıflara yapışmıyor böylece kırılmıyor ve daha parlak görünüyor.

 

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here