Diğer
    Ana SayfaYemekYaza özel hafif wrap’ler

    Yaza özel hafif wrap’ler

    -

    Ağır ve yağlı yiyecekler, yazla birlikte yerini hafif lezzetlere, sebzelere ve ızgaralara bırakıyor. Bu aylara özel yemek alternatiflerinden biri de wrap! Maslak 1453’te hizmet veren “Rıfkı Turkish Wrap”in şefi Berke Kurtbay’dan hafif ve kolayca hazırlayabileceğiniz wrap tariflerini sizler için öğrendik.

    Yazı: Ayşegül Uyanık Örnekal
    Fotoğraflar: Ozan Kutsal

    Rıfkı sebze wrap
    Malzemeler
    • 50 g kapya biber
    • 50 g Kaliforniya biberi
    • 20 g havuç
    • 20 g kabak
    • 20 g soğan
    • 20 g mantar
    • 40 g hellim peyniri
    • 8 g zeytinyağı
    • 3 g tuz
    • Tortilla lavaşı

    Hazırlanışı
    Tüm sebzeleri jülyen doğrayıp, tavada soteleyin. Hellim peynirini de arasına ilave edin. Tüm malzemeyi tortilla lavaşına alıp, düzgünce sarın.


    Bahçıvan salata
    • 40 g göbek marul
    • 80 g kıvırcık marul
    • 80 g lolorosso
    • 3 adet çeri domates
    • 3 g zeytinyağı
    • 3 g balsamik sirke
    • 2 g tuz
    • 2 g taze sıkılmış limon suyu
    • 50 g Ezine peyniri

    - Advertisement -

    Hazırlanışı
    Yeşillikleri doğrayın. Bir sos tenceresinde zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırın. Yeşillikleri de ekleyip ezmeden harmanlayın. Salata kasesine alıp, üzerine küp şeklinde doğradığınız Ezine peyniri ve çeri domatesleri serpiştirin. Servis etmeden önce balsamik sirke dökün.


    Izgara tavuk wrap
    Malzemeler
    • 120 g tavuk göğsü
    • 15 g haşlanmış mısır
    • 15 g Alman turşusu
    • 40 g göbek marul
    • 10 g zeytinyağı
    • 3 g tuz
    • 1 g karabiber
    • Tortilla lavaşı

    Hazırlanışı
    120 g fileto tavuk göğsünü ızgarada ya da döküm tavada pişirip jülyen doğrayın. Göbek marulları da ince jülyen doğradıktan sonra tortilla lavaşına ızgara tavukla birlikte koyun. Turşuları küp küp doğrayın. Haşlanmış mısır ve Alman turşuyu da ilave edip, tortilla’yı sararak servis edin.


    Kinoa salata
    • 50 g haşlanmış kinoa
    • 100 g lolorosso
    • 100 g kıvırcık marul
    • 3 adet çeri domates
    • 10 g kırmızı kapya biber
    • 5 g dereotu
    • 5 g maydanoz
    • 3 g zeytinyağı
    • 2 g tuz
    • 4 g balsamik sirke

    Hazırlanışı
    İyice yıkanmış yeşillikleri doğrayıp, haşlanmış kinoa ve zeytinyağı ile karıştırın. Daha sonra servise sunacağımız tabağa alarak üzerine küçük küpler halinde doğranmış kırmızı kapya biber, maydanoz ve dereotu serpiştirin. Balsamik sirkeyle servis edin.


    Humuslu steak wrap
    Malzemeler
    • 120 g dana bonfile
    • 30 g Kaliforniya biberi
    • 30 g kapya biber
    • 20 g mantar
    • 15 g soğan
    • 3 g tuz
    • 4 g zeytinyağı
    • 40 g humus
    • Tortilla lavaşı
    Humus için
    • 50 g haşlanmış nohut
    • 10 g tahin
    • 5 g kimyon
    • 2 g tuz
    • 1 g sarımsak
    • 2 g zeytinyağı
    • 3 g nohut suyu
    • 2 g limon suyu
    • 2 g balsamik sirke

    Hazırlanışı

    Izgarada pişirilen dana bonfileyi jülyen doğrayıp, soteleyin. Humus için nohudu diğer malzemelerle birlikte robotta çektirin. Tortilla lavaşına humusu sürün. Jülyen kesilmiş sebzeleri tavada soteledikten sonra dana bonfile ile humus sürülmüş lavaşa sarın.


    Sote sebze wrap
    Malzemeler
    • 50 g kapya biber
    • 50 g Californiya biberi
    • 25 g havuç
    • 25 g kabak
    • 20 g soğan
    • 30 g mantar
    • 8 g zeytinyağı
    • 3 g tuz
    • Tortilla lavaşı

    Hazırlanışı

    Jülyen doğradığınız sebzeleri tavada soteleyin. İsteğinize göre tam tahıllı, domatesli, ıspanaklı veya sade tortilla lavaşı arasına sararak hazırlayarak servis edin.


    Falafelli wrap
    Malzemeler
    • 80 g nohut (bir gece önceden suda bekletilmiş)
    • 5 g taze kişniş
    • 5 g maydanoz
    • 5 g dereotu
    • 10 g sivri biber
    • 3 g tohum kimyon (kavrulmuş robotta toz haline getirilmiş)
    • 2 g tohum kişniş (kavrulmuş, robotta toz haline getirilmiş)
    • 3 g tuz
    • 20 g soğan
    • 5 g sarımsak
    • 2 g kabartma tozu
    • 30 g un
    Servisi için
    • 3 g light hardal
    • 3 g light mayonez
    • 3 g light ketçap
    • 30 g göbek marul
    • 120 g falafel köftesi
    • Tam tahıllı tortilla

    Hazırlanışı
    Falafel iç harcını mutfak robotunda iyice çektirin. Daha sonra ister İnegöl köfte, ister klasik köfte formatında tavada kızartın. Hazırladığınız falafellerin üzerine hardal sıkıp, marul da ekleyerek tam tahıllı tortilla’ya sararak servis edin.

    Türk işi “wrap”
    “Her wrap dürümdür ama her dürüm wrap değildir!” mottosuyla yola çıkan Rıfkı Turkish Wrap, Maslak 1453’te hizmet veriyor. Türk mutfağına özgü tatların yanı sıra 30’a yakın farklı wrap çeşidi sunan restoranın menüsünde; cheese steak’ten fajita’ya, kremalı mantarlıdan köri sosluya dek çok farklı wrap’ler yer alıyor. Ayrıca vejetaryenler için sebzeli wrap çeşitleri de bulunuyor. Rıfkı Turkish Wrap, sadenin yanı sıra tam buğdaylı, domatesli ve ıspanaklı tortilla lavaşlarıyla da müşterilerine farklı lezzetler sunuyor. Restoranın menüsünde wrap çeşitlerinin yanı sıra salata, soğan halkası, mozarella stick, nachos, chicken fingers ve quesadilla gibi aperatifler ile Churros Meksika tatlısı da yer alıyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz