Diğer
    Ana SayfaHaberZatürre teşhisi konulan Elton John sahneyi ağlayarak terk etti

    Zatürre teşhisi konulan Elton John sahneyi ağlayarak terk etti

    -

    Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde konser veren efsane şarkıcı Elton John, geçirdiği rahatsızlık üzerine konseri yarıda bırakmak zorunda kaldı. 

    72 yaşındaki İngiliz müzisyenin sesi neredeyse hiç şarkı söyleyemeyecek kadar kısılınca sahnede gözyaşlarına boğuldu.

    Sahneyi ağlayarak terk eden Elton John, zatürre hastalığı geçirdiğini ve çok üzgün olduğunu söyledi. 

    Ünlü şarkıcı resmi Instagram hesabından şöyle bir açıklama yaptı:

    - Advertisement -

    Sesimin dayandığı tüm süre boyunca, tüm kalbimi ortaya koyarak şarkı söyledim ve çaldım. Hayalkırıklığı yaşıyorum. Çok üzgünüm. Bu akşamki konser sırasında gösterdiğiniz olağanüstü destek ve sevgi için çok teşekkür ederim. Sonsuza dek minettarım.

    Sevgilerle, Elton”

    John, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise konser öncesi kendisine “yürüyen zatürre” (üst ve alt solunum yollarını etkileyen bakteriyel bir enfeksiyon) teşhisi konulduğunu ancak izleyicileri karşısında elinden gelen en iyi performansı sergilemek istediğini söyledi.

    ZATÜRRE (Pnömoni) BELİRTİLERİ NELERDİR?

    Üşüme- titreme, 39- 40 °C’ye varan yüksek ateş, öksürük, kirli, iltihaplı (yeşil, sarı, pas rengi) balgam çıkarma ve yan ağrısı olabilir. Bazı pnömoni türlerinde ise sinsi başlangıç olur. Birkaç gün devam eden iştahsızlık, halsizlik, eklem ve kas ağrılarını takiben kuru öksürük, ateş yükselmesi, bulantı, kusma, baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Bu şikayeti olan hastalar mutlaka doktora başvurmalıdır. Pnömoni ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorunudur. Erken teşhis edilmesi ve gecikmeden tedaviye başlanmasının ölümleri azalttığı bilinmektedir. Hastanın yakınmaları pnömoni’yle uyumlu ise genellikle yapılan muayene ve akciğer röntgenindeki bulgularla teşhis konulabilir. Gerekirse kan ve balgam tahlilleri yapılabilir.

    ZATÜRRE (Pnömoni) TEDAVİSİ

    Birçok vakada pnömoni evde tedavi edilebilir. Ağır olguların, yaşlı hastaların, oksijen tedavisi veya yoğun bakım desteği gerektiren hastaların hastaneye yatması gerekir. Tedavi hastaya göre değişir. Tedaviye erken başlandığında ve ayaktan tedavi edilebilen olgularda sonuçlar yüz güldürücüdür. Ancak teşhis ve tedavisi gecikmiş, ağır pnömoni olgularında ölüm oranı yüksektir.

    Pnömokok Aşısı Önerilen Kişiler:

    • Bağışıklık sistemi normal olup kalp hastalığı, akciğer hastalığı, şeker hastalığı, alkolizm, siroz, beyin- omurilik sıvı kaçağı gibi kronik hastalığı olanlar
    • Bağışıklık sistemi yetersiz olup pnömokoksik hastalık riskinin artmış olduğu dalağı alınmış kişiler, bazı kan hastalıkları, kronik böbrek hastalığı bulunanlar ve organ nakli yapılmış olanlar
    • AIDS taşıyıcısı erişkinler
    • 65 yaş ve üzerindekiler
    • Grip ve pnömokok aşıları yüksek ateşli bir hastalığın seyri sırasında yapılmaz
    • Grip aşısı yumurta alerjisi olanlara uygulanmamalıdır. Her iki aşı da oldukça güvenlidir. Aşı uygulanan yerde ağrı ve kızarıklık gelişebilir. Ateş, halsizlik, kırıklık gibi bazı yan etkiler olabilir, bunlar geçici ve hafiftir.


    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz