Diğer
    Ana SayfaAktüelStresten arının

    Stresten arının

    -

    Dünyanın en stresli mesleklerinden biri doktorluk… Günlük rutini içinde huzuru ararken yolu yogayla kesişen Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Nilay Soydan Şahinoğlu da bu yolda edindiği bilgileri meslektaşlarıyla paylaşıyor. Dr. Şahinoğlu, günün stresinden, kalabalığından uzaklaşarak rahatlamak ve arınmak isteyen doktorlara merkezin yeşillikler arasındaki bahçesinde yoga eğitimi veriyor. Salı günleri 18.15-19.30 saatleri arasında gerçekleştirilen yoga eğitimine her meslek grubundan katılım sağlanabiliyor. Ayrıca hamilelere özel yoga eğitimi de veriliyor.

    HAREKETE DEVAM
    Profesyonel fitness eğitmenlerinden oluşan, ücretsiz ve herkesin katılımına açık spor aktivite grubu LifeRun eylülde de egzersizlerine devam ediyor. Spor alışkanlığını yaygınlaştırmayı amaçlayan grup sporseverlerle buluşup koşu, TRX, yoga gibi fonksiyonel antrenmanlar yapıyor. Pazar günleri saat 09.00’da başlayan antrenmanların gerçekleştirileceği mekanlar hakkında ayrıntılı bilgiyi www.liferunturkiye.com adresinden alabilirsiniz.

    BİENAL BAŞLIYOR
    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 14. İstanbul Bienali, “Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori” başlığıyla 5 Eylül’de kapılarını açacak. Bienalde dünyadan 80’in üzerinde katılımcının 1500’e yakın eseri iki ay boyunca şehrin farklı noktalarında izlenebilecek. İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Masumiyet Müzesi, Büyükada Halk Kütüphanesi, Küçük Mustafa Paşa Hamamı gibi farklı mekanlar bir dizi etkinlik ve sergiye ev sahipliği yapacak.

    EN SAĞLIKLI FESTİVAL
    Türkiye’nin ilk koşu festivali “İstanbul Koşu Festivali” 12-13 Eylül tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek. Koşu, kültür ve spora dair her şeyi bir arada sunan festivalde workshop ve paneller ile antrenmanlar düzenlenecek. Festival kapsamında düzenlenecek 6K’lık ve 10K’lık koşu yarışlarında birinci olanlar Amsterdam Maratonu’nda mücadele edecek.

    YELKENLER ŞİDDETE KARŞI AÇILIYOR
    6. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası, kadına şiddet konusunda farkındalığı artırmak ve cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla 12-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kadınlar Yelken Okulu tarafından düzenlenecek olan etkinlikte, dokuz ülkeden 50 kadın yelkencinin katılım göstereceği sekiz teknelik filo bir hafta boyunca Marmaris-Hisarönü hattında “Kadına şiddete son!” demek için yelken açacak.

    - Advertisement -

    Formsanté – 2015 Eylül sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz