Diğer
    Ana SayfaTrendNeden Hindistan'a gidiyorlar?

    Neden Hindistan’a gidiyorlar?

    -

    Spiritüel arayış içinde olan çoğu kişi soluğu Hindistan’da alıyor. Son dönemlerde Doğuya yapılan bu yolculuk bir tartışmayı da beraberinde getirdi.Orada ne buluyorlar. Hindistan’a yaptığım 3 aylık geziyi fırsat bilerek bunu araştırdım. Hem kendi yaşadıklarımı yazdım hem de oraya gidip spiritüel kamplara katılanlarla Formsante için görüştüm.

    Zeynep Aksoy

    Bir yer keşfedersem bilirim ki çoktandır keşfedilmiştir ve yakında çok popüler olacaktır. Böyle bir sezgim var. (keşke borsacı olsaydım!) Bu yolu başkaları önceden keşfetmiştir; çünkü fazla cesur değilim, daha önce gidilmemiş bir yolun adımlarını atmam; daha ziyade sonunu görebildiğim, emniyetli bir yol seçerim. Türküm. Everest Dağı'na ilk tırmanma deliliğini gösteremem. Ama sağ salim dönenleri gördükçe ilgim artar.
    Hindistan işte böyle ilgimi çekti. Beatles grubu 60'lı yıllarda spiritüel ve müziksel bir keşif içerisinde Hindistan'a gidince, Hindistan medyaya girmişti. O yıllarda Sultanahmet'teki muhallebicide buluşup karadan Hindistan'a yolculuk eden bir sürü yabancı ile tanıştım. Hindistan trend'i 40 yıldır sürüyor aslında. Yogananda'nın Batı'ya gelişi de başlı başına başka bir serüven, onu da Bir Yogi'nin Hayatı kitabında çok güzel okuyabilirsiniz. New York'ta yaşamak hayatıma çok şey kattı. Reklamcılık yaparken "Aslında yogi yolunda yürümek istiyorum" deyip yogilerin hayatını takip ettim, bunun sonunda da Hindistan vardı.
    Benim hikâyem…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz