Fırının tahtını yerinden zorlamaya aday hava fritözleri az miktarda yağ ile lezzetli tarifler hazırlamaya olanak sunuyor. Kısa sürede kolayca hazırlayabileceğiniz dört tarifi bir araya getirdik.
BAHARATLI TAVUK
Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- Yarım yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 2 çay kaşığı karışık otlar
- Yarım çay kaşığı biber
Hazırlanışı
Tavuğu yağa bulayın ve bir kenara koyun. Bir kapta tuz, sarımsak, kırmızı biber ve karışık otları iyice öğütülmüş karabiberle birleştirin ve bir tabağa yayın. Yağlanmış her bir tavuk göğsünü baharata bulayın ve fritöz sepetinize koyun. 180 derecede 18-20 dk pişirip 10 dk sonra çevirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için tavuğun en kalın yerinden bıçakla delin ve suyunun berrak çıkıp çıkmadığını kontrol edin.
BRÜKSEL LAHANASI
Malzemeler
- 350 g taze brüksel lahanası veya 250 g dondurulmuş
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- Pul biber veya kıyılmış kavrulmuş fındık (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Hava fritözünü 180C’ye ısıtın. Yağı Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin, iyice baharatlayın. Fritöz sepetine tek bir tabaka halinde yerleştirin ve 10-15 dakika arası pişirin. Donmuş halde pişiriyorsanız, donmuş lahanaları fritöz sepetine koyun ve ne kadar altın rengi sevdiğinize bağlı olarak 10-15 dakika pişirin. Çıkarın, ardından bir servis tabağına alın ve isterseniz yoğurt ve naneli sosla birlikte servis edin.
KARNABAHAR TOPLARI
Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
- 175 g maden suyu
- Tuz
- 3 yemek kaşığı kapari
- Yarım limon
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Karnabaharı iri parçalara ayırın. Kaynamış suda 5 dakika haşlayın ve süzerek soğumaya bırakın. Yumurta sarıları, un, maden suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta mikserle iyice çırpın ve unlu karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın. Karnabaharları önce una sonra karışıma batırarak hava fritözüne koyun. Kıyılmış maydanoz, kapari ve limon suyunu karıştırıp karnabaharların üzerine serpiştirin.
IZGARA SOMON
Malzemeler
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı karışık otlar
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 4 adet somon filetosu (derisi alınmış veya çıkarılmış)
- Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Tuz, karabiber, karışık otlar ve sarımsak tozunu bir kasede birleştirin ve ardından bir tabağa yayın. Her bir somon filetoyu biraz zeytinyağı ile ovun ve kaplamak için baharatla yuvarlayın. Hava fritöz sepetine tek kat halinde koyun ve tamamen pişene kadar 180C’de 8-10 dakika pişirin. Daha büyük somon filetolarınız varsa, daha uzun süre pişirilmeleri gerekir. 10 dakika sonra kontrol etmeye devam edin ve hazır olana kadar 1-2 dakikalık aralıklarla pişirin.
Sıcak hava fritözleri, sıcak havayı besinlerin etrafında dolaştırarak pişiriyor. Yiyeceklerin sağlıklı olmasını istiyorsanız yağsız pişirme dikkat edin.
NELERE İHTİYACINIZ VAR?
Karaca Crick Crack metal saplı maşa 89,99 TL
Arzum Airtasty XL sıcak hava fritözü 5.499 TL
Philips Airfryer XXL sıcak hava fritözü 5.589 TL
CasiPaped Pure Color tabak 450 TL